İbrahim Kalın'dan İdlib açıklaması: Bölgede yeni bir döneme girildi

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası basın açıklamasında bulunan İbrahim Kalın, İdlib'de yeni bir döneme girildiğini söyledi.

İbrahim Kalın'dan İdlib açıklaması: Bölgede yeni bir döneme girildi
06 Şub 2020 20:00:30

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından basın toplantısı düzenliyor.

Kalın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

ELAZIĞ DEPREMİNDE YAŞANANLAR

* Depremde yaşanan hadiseler hepimizi derinden üzmüştür.

* İçişleri ve Çevrecilik bakanlıklarımız Malatya'da bizzat sahadaydı. Deprem sonrası çalışmalarda ciddi mesafeler alındı.

* Yıkım çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Yarların sarılması için atılan adımlar memnuniyet verici. Gidenleri getirmek mümkün değil. Yaşanan felakatler ile gerekli tedbirler alınacak. İlava tedbirler için çalışılacak.

İDLİB MESELESİ

* İdlib'de yaşanan hadiseler yine gündemdeydi. Biz Rusya ve İran ile 2 yıldır bir çalışma yürütüyoruz. Türkiye Cenevre'de devam eden sürecin de aktörü olarak çalışmalara devam etmektedir.

* Bölgede artık yeni bir döneme girmiş bulunuyoruz. Cumhurbaşkanımız bunları ortaya koydu. Rusya'dan bir askeri heyetin Türkiye'ye gelmesini bekliyoruz.

* Yeni dönemde askerlerimizin korunması için ne gerekiyorsa yapılacaktır.

* Sivil ve askerin güvenliği için ne gerekiyorsa yapılacak. Rejim defalarca anlaşmayı ihlal etti. Her hatanın sonuçları ağır olacaktır. Askeri gözlem noktlarımız yerinde kalaca.

SURİYE REJİMİNİN SALDIRILARI

* Rejimin niyeti savaştır. İnsanları katletmek ya da yerlerinden etmektir. Biz Türkiye olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceğiz.

* Uluslararası topluma da önemli sorumluluklar düşüyor. Sivillerin korunması, göç dalgasının önlenmesi gibi konularda sadece Türkiye'nin sorumluluğu gibi ifade etmek doğru değildir. Konu sadece bizimle ilgili değil.

* Almanya'nın oradaki yerleşim ile ilgili bir katkısı oldu. Bunun diğer ülkelere de örnek olması gerekiyor.

* Mart ayında bir Astana toplantısı daha olabilir.

LİBYA'DA ATEŞKES

* Libya konusunda bir ateşkes sağlanması için bir takım adımlar atıldı.

Etiketler:   ibrahim kalın


0 Yorum

Yorum Yaz