İşgal yönetimi iki haftada Filistinlilere ait 26 evi yıktı

İşgal yönetimi iki haftada Filistinlilere ait 26 evi yıktı
20 Mar 2021 12:57:55

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), İsrail işgal yönetiminin son iki haftada Filistin'in Batı Şeria bölgesinin C kategorisine giren kısımlarında ve işgal altındaki Kudüs'te ruhsatsız olduğu gerekçesiyle Filistinlilere ait 26 evi yıktığını dile getirdi.

OCHA'nın 2-15 Mart 2021 tarihlerini kapsayan Sivillerin Korunması başlıklı raporunda işgal rejiminin yıkım faaliyetlerinin 24'ü çocuk toplam 42 Filistinliyi evlerini terk etmeye zorladığını, 120 kişiye de zarar verdiğini vurguladı.  Raporda yıkılan evlerle ilgili bütün detaylı bilgilere de yer verildi.

OCHA'nın iki haftalık raporunda işgal rejiminin diğer hak ihlalleri hakkında da ayrıntılı bilgilere yer verildi. Rapora göre belirtilen dönemde işgal güçleri Filistinlilere yönelik  arama ve tutuklama amaçlı 193 baskın operasyonu gerçekleştirdi. Bu baskınlarda 15'i çocuk olmak üzere toplam 172 Filistinliyi tutukladılar. Bu dönemde en fazla tutuklamanın gerçekleştirildiği bölge 48 kişinin tutuklandığı Ramallah oldu.

Onu 37 tutuklamayla Nablus, onu da 35 tutuklamayla Kudüs takip etti.  Belirtilen dönemde gerçekleştirilen baskınlarda işgal güçlerinin saldırıları sonucu 9'u çocuk olmak üzere 62 Filistinli yaralandı.  Raporda; "Kendilerinin yahudi yerleşimciler oldukları bilinen veya öyle oldukları tahmin edilen bazı saldırganlar El-Halil vilayetinde 6 Filistinliyi yaraladı ve Filistinlilerin araçları ve ağaçları da dâhil olmak üzere muhtelif maddi varlıklarına zarar verdiler." denildi.

Rapora göre Gazze bölgesinde ise işgal güçleri sınırdaki çitlerin yakınından veya sahil tarafından Filistinlilere doğru 29 kez uyarı ateşi açtı. Bu ateş açmalarda iki Filistinli balıkçı yaralandı ve balık tekneleri zarar gördü.

Etiketler:   Filistin


0 Yorum

Yorum Yaz