İşgalci İsrail rejiminden BAE'ye ilk kargo uçuşunun tarihi belli oldu

İsrail rejiminin ulusal hava yolu şirketi El Al, BAE'ye yönelik haftalık kargo uçağı seferleri düzenlemeye başlayacağını ve ilk seferin 16 Eylül'de yapılacağını açıkladı.

İşgalci İsrail rejiminden BAE'ye ilk kargo uçuşunun tarihi belli oldu
05 Eyl 2020 11:54:07

Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre siyonist İsrail rejiminin ulusal hava yolu şirketi El Al, Perşembe gece yaptığı açıklamada, BAE'ye yönelik haftalık kargo uçağı seferleri düzenlemeye başlayacağını ve ilk seferin 16 Eylül'de yapılacağını duyurdu.

İsrail'in “i24NEWS” haber sitesi, BAE'ye gidecek olan "Boeing 747" uçağının ilk uçuşunda tarım ürünleri ve teknik ekipman taşıyacağını önce Belçika’ya oradan da BAE’nin başkenti Abu Dabi’ye uçacağını aktardı. Ayrıca haber sitesine göre; bu uçuşlar haftalık olarak düzenlenecek.

El Al şirketi, Asya ülkelerinden işgalci İsrail rejimine mal nakliyatında BAE'nin istasyon vazifesi göreceğini ifade etti. 

Ayrıca siyonist İsrail rejiminden bir heyetin, Abu Dabi ile Tel Aviv arasında yapılan normalleşme anlaşmasının detaylarını görüşmek üzere geçtiğimiz günlerde Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) ziyaret etmesi dikkat çekti.

Diğer yandan, El Al şirketi, işgalci İsrail rejimi ile resmi ilişkileri bulunmayan Suudi Arabistan yönetiminin İsrail rejimi hava yollarına ait uçağın hava sahasını kullanmasına izin verdiğini açıkladı. 

BAE, 1979’da Mısır’ın, 1994’te de Ürdün’ün ardından işgalci İsrail rejimi ile normalleşme anlaşmasına varan üçüncü Arap ülkesi oldu.

Etiketler:   BAE İsrail


0 Yorum

Yorum Yaz