İsmail Saymaz hakkında terör soruşturması

Gazeteci İsmail Saymaz hakkında Gezi Davası hakimlerinden AK Partili Murat Bircan'ın eşinin FETÖ itirafçısı olduğunu yazdığı gerekçesiyle terör soruşturması başlatıldı. Saymaz, perşembe günü ifade verecek.

İsmail Saymaz hakkında terör soruşturması
10 Mayıs 2022 16:14:01

Gezi Davası'nın hakiminin eşinin FETÖ itirafçısı olduğunu yazan gazeteci İsmail Saymaz hakkında terör soruşturması başlatıldı.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Saymaz, “Gezi Parkı Davası’nda AK Parti’den aday adayı olmuş hakimin eşinin FETÖ’den şüpheli olduğunu ve ifade verdiğini yazdığım için hakkımda terör soruşturması başlatıldı.” dedi.

SAYMAZ'IN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

İsmail Saymaz’ın avukatı Aslı Kazan da konuyla ilgili sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklamalarda bulundu.

Kazan, “Türk yargısının alacakaranlık kuşağı. Gezi Davasında Osman Kavala’ya ve Taksim Dayanışmasına ceza yağdıran heyette kendisi teşkilattan AKP’li eşi Cemaat şüphelisi hakim bulunması sorun değil ama bunu haber yapmak suç. Delilsiz / dayanaksız Gezi Davasında oyçokluğu ile verilen hukuka aykırı kararın altına imza atan AKP’den aday adayı olmuş üye hakimin eşi hakkındaki FETÖ soruşturmasını belgeye dayalı haberleştiren İsmail Saymaz hakkında Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca soruşturma başlatıldı.” ifadelerini kullandı.

Etiketler:   İsmail Saymaz


0 Yorum

Yorum Yaz