KHK’lı öğretmen Fatma Görmez tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti

Eşi 4 buçuk yıldır tutuklu olan, 3 yıl önce 14 yaşındaki oğlunu kanser nedeniyle kaybeden KHK’lı öğretmen Fatma Görmez tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

KHK’lı öğretmen Fatma Görmez tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti
11 Oca 2021 22:10:37

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile öğretmenlik mesleğinden ihraç edilen kalp hastası Fatma Görmez hayatını kaybetti.

Eşi 4,5 yıldır tutuklu olan Görmez, 3 yıl önce 14 yaşındaki oğlunu kanser nedeniyle kaybetmişti. Oğlunun cenazesinde acılı babanın kelepçeleri çıkarılmamıştı. Kelepçeli fotoğraf kamuoyundan büyük tepki çekmişti.

İki kez, kalp bir kez de böbrek ameliyatı olan ve 29 kiloya kadar düşen Fatma Görmez, hayati tehlikesi olduğu gerekçesiyle yoğun bakıma alınmıştı. Bir kulağında işitme duyusunu tamamen kaybeden Görmez’in son isteği ise cezaevindeki eşinin son günlerinde kendisinin ve hasta olan kızının yanında bulunmasıydı.

Fatma Görmez, 2019 yılı Temmuz ayında yaşadıklarını sosyal medyada paylaştığı video ile anlatmıştı. Görmez, KHK ile görevinden uzaklaştırıldığını kaydederek, “Çok sevdiğim sınıf öğretmenliğinden ayrılmak zorunda kaldım. Yaşadığım böbrek nakli nedeniyle malulen emekliliğe başvurmuştum. KHK ile ihracım nedeniyle emekliliğim olmadı” demişti.



0 Yorum

Yorum Yaz