Kurtulmuş: Gerektiğinde Siyaseten Tövbe Etmeyi de Başarırız

Numan Kurtulmuş, İstanbul seçimleriyle ilgili değerlendirmede bulundu. 31 Mart seçimlerinde sandığa gitmeyen veya sandığa boş oy atan seçmenin büyük bir kısmının AKP seçmeni olduğunu iddia etti.

Kurtulmuş: Gerektiğinde Siyaseten Tövbe Etmeyi de Başarırız
03 Haz 2019 10:11:39

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, 31 Mart seçimlerinde sandığa gitmeyen veya sandığa boş oy atan seçmenin büyük bir kısmının AKP seçmeni olduğunu savunarak “Birilerine kızdı ve bu kararı aldı. Biz tecrübeli bir siyasi parti olarak bu duygularınızı anlıyoruz. Biz gerektiğinde siyaseten tövbe etmeyi de başarırız” dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Üsküdar'daki sahur programının ardından AK Parti İstanbul Gençlik Kolları'nın organize ettiği sahur programına katıldı. AKP tarafından yaptırılan bir kamuoyu araştırmasına ilişkin konuşan Kurtulmuş, “2002'den bu yana hayatında bir defa AK Parti'ye oy vermiş insanlarımızın oranı yüzde 65'tir” iddiasında bulundu.

İstanbul’daki iptal edilen 31 Mart seçimlerine ilişkin konuşan Kurtulmuş, şunları söyledi:

"İstanbul'da bu seçimde 1 milyon 700 bin insan oy kullanmaya gitmedi. 320 bin de geçersiz oy var. Bunların içinde yaklaşık yarısı boş oy. Bu kardeşlerimizin önemli bir kısmının daha önceki seçimlerde AK Parti'ye oy vermiş olduğunu biliyoruz.”

Herhangi bir kızgınlık nedeniyle bu seçmenin sandığa gitmediğini belirten Kurtulmuş, şu açıklamayı yaptı:

“Herhangi bir kızgınlık, dargınlık nedeniyle bu seçimde sandığa gitmedi ya da boş oy verdi. Birilerine kızdı ve bu kararı aldı. Şunlara bir ders verelim dedi, şunları bir uyaralım dedi. Biz tecrübeli bir siyasi parti olarak bu duygularınızı anlıyoruz. Neyin nerede yanlış olduğunu, sandıklardan neden beklediğimiz oyları alamadığımızı çok güzel tahlil ediyoruz. Geçenlerde bir laf söyledim ama onu tersinden yakaladılar. Biz gerektiğinde hatalarımızı, eksiklerimizi düzeltmeyi bilir, siyaseten tövbe etmeyi de başarırız.”



0 Yorum

Yorum Yaz