Kuzey Kore'nin fırlattığı füze Japonya'nın üzerinden geçti

Füze denemelerine devam eden Kuzey Kore bu kez bir ilke imza attı. Fırlatılan 3 balistik füze, Japonya'nın üzerinden geçti. Kuzey Kore bu denemeyle Japonya'ya ilk kez balistik füze göndermiş oldu. Japonya Başbakanı Abe de "Füze, bölge barışı ve istikrarına yönelik görülmemiş düzeyde tehdit oluşturuyor" dedi.

Kuzey Kore'nin fırlattığı füze Japonya'nın üzerinden geçti
29 Ağu 2017 10:39:42

ABD ordusu, Kuzey Kore'nin kısa menzilli 3 balistik füze fırlattığını ve füzelerin Japonya'nın üzerinden geçerek denize düştüğünü duyurdu.

ABD Pasifik Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kuzey Kore'nin Kangwon bölgesinden gerçekleştirdiği kısa menzilli balistik füze denemelerinin üçünün de başarısız olduğu, füzelerden ikisinin havada, birinin ise fırlatılmasının hemen ardından infilak ettiği duyuruldu.

 

Güney Kore de füzenin 2700 km mesafe kat ettiğini, 550 km yüksekliğe çıktığını ve Japonya'nın kuzeyindeki Hokkaido adasının üzerinden geçtiğini açıkladı.

Bu arada AP ajansının haberine göre Güney Kore, Kuzey Kore'nin daha önce 1998 ve 2009'da uydu taşıdığı savunulan orta menzilli füzeler fırlattığını ama hiç balistik füze yollamadığına dikkat çekti.

Öte yandan füzenin geçişi sırasında hava savunma sistemleri alarma geçen Japonya'nın füzeyi düşürmek için herhangi bir girişimde bulunmadığı belirtildi.

​Japonya, Kuzey Kore füzesinden hiçbir parçanın Japonya topraklarına düşmediğini ve herhangi bir zararın söz konusu olmadığını açıkladı.

Japon hükümeti füzenin Japonya'nın kuzeyini hedef aldığı uyarısında bulunarak kuzeyde yaşayan halkı olası bir Kuzey Kore füzesine karşı tedbirli olmaya çağırdı.

   


0 Yorum

Yorum Yaz