O İddiaya Cevap

Alparslan Kuytul Hocaefendi'den "AKP düşmanı" iddiasına cevap: Hakikati söylemek düşmanlık değildir; AKP’nin gerçek düşmanları etrafındaki yaltakçılardır

O İddiaya Cevap
07 Mar 2015 16:11:25

Alparslan KUYTUL Hocaefendi kendisine yöneltilen “Bazı meselelerde hükümet aleyhinde konuşmanız ve engellemeler karşısında yaptığınız sert açıklamalar AKP düşmanı olduğunuzu mu gösteriyor?” sorusuna cevap verdi.

Bu algının yanlış olduğunu söyleyen Hocaefendi, “Biz Müslümana düşman olmayız, bizimki haksızlıklara düşmanlık yapmaktır” dedi.

"Bunu tenkit ettim, yine de ederim!"
AKP’yi tenkit ettikleri ve takdir ettikleri hususların olduğunu belirten Hocaefendi, “Biz muhalefet partisi değiliz. Biz İslam namına görüşümüzü ortaya koyuyoruz” diyerek tenkitlerini şöyle sıraladı:

“12 yıl önce AKP’nin Irak politikasını tenkit ettik. Amerika’yla birlikte Irak’a girmek, Amerika’ya İncirlik üzerinden yardım etmek caiz olamaz. Ben buna karşı gelmek zorundayım. Bu AKP düşmanlığı değildir. Kim olursa olsun buna karşı çıkarız. Yine Suriye konusunda da yanlış yaptılar. Suriye’de 1982’den beri cemaat yok, lider yok, kadro yok. Bilmeyen konuşuyor. Suriye’de hiçbir şey yokken insanları sokağa döktünüz, yanlış yaptınız. Sonucu kötü olacak dedim. Bu Arap Baharı, sahte bahardır dedim. Suriye’dekine ‘halk devrimi’ diyorlardı, ben bunun ‘yalan bir devrim’ olduğunu söyledim. Bu zalim Beşşar’ın arkasında bir sürü devletler var; bu makamı bırakmaz dedim. Bu iş böyle olmaz dedim. Haklı çıktım mı, çıkmadım mı? Cumhurbaşkanı başbakanken laikliği savundu. Bunu tenkit ettim, yine de ederim. Bir Müslüman laikliği tavsiye edemez.”

"Takdir Ettim"
Alparslan Kuytul Hocaefendi, AKP’yle ilgili takdirlerini ise şu şekilde ifade etti:
“Çözüm süreci başlattılar. Takdir ettim, destekledim. Bu akan kan durmalı. Bu hükümetin en büyük projesi çözüm sürecidir. En büyük hizmet olarak başörtüsü sorununu hallettiler, tebrik ve takdir ettim. Biz muhalefet partisi gibi her şeyi tenkit etmeyiz. Biz AKP’ye düşmanlık yapmıyoruz. Ama birileri AKP’ye bizim hakkımızda yanlış bilgiler gönderiyorlar. Onlar da bunun üzerine bize salonları vermiyorlar. Ey AKP’li yetkililer! Biz size hakkı söylüyoruz. Birilerinin size hakkı söylemesi yanlış mı? Tenkit ederken de kötü niyetli olduklarını söylemedim. Ama yanlış yaptıklarını söyledim.”

"Gerçek Düşman, Yaltakçılardır!"
Konuşmasının devamında bugün Türkiye’de hak-hukuk diye bir şeyin kalmadığına vurgu yapan Hocaefendi, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bugün kim hâkimlere güveniyor, kim mahkemelere güveniyor? Güya mahkemeler bağımsız, ama mahkemeler tamamen yetkililerin dediği gibi davranıyor. Böyle mahkeme mi olur? Hakikati söylemek düşmanlık yapmak değildir. AKP’nin gerçek düşmanları, etrafına sızmış yaltakçılarıdır. Üç-beş gazeteci, üç-beş siyasetçi, üç-beş danışman… Her şeye ‘doğru sayın cumhurbaşkanım’ diyenler, ‘bunların gözüne gözüne daha fazla vuralım’ diyenler AKP’nin gerçek düşmanlarıdır. AKP, bu tuzaktan kurtulmalıdır. Bu, bir dost tavsiyesidir.”



2 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    umut canbolat 03 Ağu 2015 13:15:00

    hocamiz sadece uyariyor a llah razi olsun kendisinden

  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    M.Emin Çakar 03 Ağu 2015 01:10:00

    Hocaefendi yine olayları önceden sezmiş. Pekçok meselede olduğu gibi bu konuda da onu şimdi eleştirenler gün gelecek gerçeği farkedeceklerdir. Allah kendisinden razı olsun ve basiretini arttırsın


Yorum Yaz