Pakistan ile Türkiye arasında bir dizi anlaşma imzalandı

Ankara'ya ilk resmi ziyaretini gerçekleştiren Şahbaz Şerif, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dahil birçok bakanla görüşmeler gerçekleştirdi.

Pakistan ile Türkiye arasında bir dizi anlaşma imzalandı
02 Haz 2022 19:03:27

Pakistan üst düzey heyetiyle birlikte Ankara'ya ilk resmi ziyaretini gerçekleştiren Şahbaz Şerif, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dahil birçok bakanla görüşmeler gerçekleştirdi.

Erdoğan'ın, Ankara'da Cumhurbaşkanlık Sarayı'nda ağırladığı Şerif, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 75. yıl dönümü olduğunu anımsatarak, ikili ilişkilerdeki gücün geçmiş yıllardaki birliktelikle ve ortak kültürle bağlantılı olduğunu sözlerine ekledi.

İki milletin zor zamanlarda dayanışma içerisinde birlik sağladığını vurgulayan Şerif, kardeşlik bağlarının nesillerce korunduğunu aktardı.

Şerif ile Erdoğan, başkent Ankara'da yaptıkları görüşmede ticaret, yatırım ve savunma alanlarında ikili iş birliğini geliştirme konusunda anlaştı.

Birçok anlaşma sağlandı

İki lider görüşmelerin ardından bir dizi anlaşmaya imza attı.

Pakistan ile Türkiye arasında, konut, borç yönetimi, ticaret ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve ulaştırma konularında anlaşma sağlandı.

Ticaret hacmi hedefi 5 milyar dolar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2011 yılından beri ilk kez ticaret hacmini 1 milyar dolar üzerine çıkarttıklarını belirterek, ortak ticaret hedeflerinin 5 milyar dolar olduğunu kaydetti. Erdoğan ayrıca, turizm, eğitim, lojistik, sivil havacılık, iletişim ve bilgi teknolojileri gibi hizmet sektörlerinde iş birliğini geliştirmek ortak çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Anlaşmalar sonrası Türkiye heyetini ülkesine davet eden Şerif, Türkiye'nin yenilebilir enerji kaynakları kapsamında Pakistan'da yapacağı yatırımlara açık olduğunu vurguladı.

Öte yandan Şahbaz Şerif, Cammu ve Keşmir tartışmasında Pakistan'a kararlı desteği ve bölge üzerine tutumu sebebiyle Ankara hükümetine teşekkürlerini iletti.



0 Yorum

Yorum Yaz