• Anasayfa
  • DÜNYA Haberleri
  • Paris polisinden provokasyon: Müslümanların bayramı yaklaşıyor, hayvanlarınızı koruyun!

Paris polisinden provokasyon: Müslümanların bayramı yaklaşıyor, hayvanlarınızı koruyun!

Kurban Bayramı öncesi İslam karşıtları yeniden harekete geçti.

Paris polisinden provokasyon: Müslümanların bayramı yaklaşıyor, hayvanlarınızı koruyun!
29 Ağu 2017 10:53:04

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Avrupa Müslümanları da Kurban İbadeti için hazırlıklarını yapıyor. Müslümanlar hazırlıklarını yaparken, İslam karşıtları da kışkırtıcı sözler ile karşı hazırlıkta. Bu yılın ilk örneği başkent Paris'in çevre ilçelerinden ve banliyölerinden geldi. 

Paris'in Hauts-de-Seine banliyösü polisi, hem kendi bölgelerinde, hem de çevre bölgelerde yaşayan çiftçilere ve çiftlik sahiplerine yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kışkırtıcı bir uyarı gönderdi. Uyarıdan haberdar olan Müslümanlar bir hayli kızmış durumda.

Çiftliklere gönderilen mektupta 1 Eylül'de başlayacak Kurban Bayramı öncesi olası koyun ve tavuk hırsızlığına karşı uyarılar da yer alıyordu. Müslümanların Kurban Bayramı'nın yaklaştığı ve hırsızlık önlemlerine karşı tedbirli olunması istenen bu mektupta çiftçiler 'kırmızı alarm' durumuna geçmeli deniyordu.

Müslümanların imkanları ile aldığı kurbanlık dışında kurban ibadeti gerçekleştirilemeyeceği halde böyle bir uyarı yayınlanmasının tamamen provokasyon amaçlı olduğu açık.

Bölgede daha önce kurban bayramı yaklaşırken 200 kadar koyun çalınmış, fakat çalan kişinin Müslüman olmadığı polisin araştırmaları ile anlaşılmıştı. 

JTA'nın haberine göre, Kurban Bayramı yaklaşırken böyle bir uyarının çıkması bölge Müslümanları tarafından protesto edilecek. Protestonun izin çıkarsa Paris'in merkezinde yapılması bekleniyor.

 



0 Yorum

Yorum Yaz