Putin'den Afganistan açıklaması: Güvenliğimizle doğrudan ilişkisi var

Rusya lideri Putin, Afgan göçmenlere ilişkin açıklamasında Avrupa'nın tutumunu eleştirdi. “Sığınmacı kılığında ülkemizde yeniden birtakım militanların belirmesini istemiyoruz" diyen Putin, "Afganistan’ın, güvenliğimiz ile doğrudan ilişkisi bulunuyor” dedi.

Putin'den Afganistan açıklaması: Güvenliğimizle doğrudan ilişkisi var
22 Ağu 2021 16:00:26

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Birleşik Rusya Partisi temsilcileriyle görüşmesinde Afganistan'daki durumu ve göç dalgasını gündemine aldı. Putin, Batı'nın ABD'den ve başka ülkelerden vize alana kadar göçmenleri kendi ülkelerine almak istememelerini eleştirdi. "Afganistan’ın, güvenliğimiz ile doğrudan ilişkisi bulunuyor” diye konuştu.

'KÜÇÜK DÜŞÜRÜCÜ YAKLAŞIM'

“Batılı güçler, ABD ve başka ülkelerden vize alana kadar sığınmacıların Orta Asya ülkelerine yerleştirilmesi konusunda ısrar ediyor" diyen Putin, "Demek ki komşularımız olan bu ülkelere birilerini vizesiz göndermeyi mümkün sayıyorlar, kendilerine ise vizesiz bireyleri istemiyorlar. Bu, söz konusu sorunun çözümüne dair çok küçük düşürücü bir yaklaşım" dedi.

“Bu ülkelerden her birine sığınmacıların girdiğini düşünün. Bu sığınmacıların içlerinde kimlerin olduğunu nasıl bilelim?” diye soran Putin sözlerine şöyle devam etti:

“Sayıları binleri, yüz binler, hatta milyonları bulabilir. Bizimse yakın müttefiklerimiz olan komşularımız ile aramızda vize uygulaması bulunmuyor, onlarla paylaştığımız sınır ise bin kilometre. Diyelim ki (sığınmacılarla gelen bir militan) bir arabaya bindi ya da bir eşeğe bindi ve bozkırda yola koyuldu. O zaman biz bu durumla ne yapacağız?”

'SIĞINMACI KILIĞINDA ÜLKEMİZDE YENİDEN MİLİTANLARIN BELİRMESİNİ İSTEMİYORUZ'

Rusya lideri, “Sığınmacı kılığında ülkemizde yeniden birtakım militanların belirmesini istemiyoruz. Kuzey Kafkasya’da askeri eylemlerin yaşandığı 90’lı yıllarda ve 2000’li yılların ortasında yaşananların herhangi bir şekilde tekrarlanmasını istemiyoruz” ifadelerini kullandı



0 Yorum

Yorum Yaz