Sebep, 26. maddeymiş!

Bahane bulmanın yasal zeminini oluşturan Kanunlar, mevcut hegomanyanın arzularına hizmet etmeye devam ediyor.

Sebep, 26. maddeymiş!
08 Şub 2015 01:05:38

7/02/2015 Cuma günü saat 18:00 sularında FURKAN İLİM VE HİZMET DERNEĞİ SİNCAN TEMSİLCİLĞİ'nin mühürlenmesi üzerine Twitter'da '' #AKPzulmünüArtırdıFurkanŞubesiniKapattı '' başlıklı hashtag açan Vakıf, tepkisinin sosyal medyada dile getirdi.

 Alparslan Kuytul Hocaefendi, saat 21:00'da Vakfın resmi internet sitesinden açıklamalarda buludu.  Açıklamasında '' Ankara Sincan Dernekler Müdürlüğü yetkililerinin temsilciliği kapatırken,  5253 Dernekler Kanunu'nun 26. Maddesine dayanarak mühürlediklerini '' söyleyen Hocaefendi, geri adım atmayacağını ve kimseden de korkmadığını ifade etti.

26. Madde'nin ''...lokal açmaları ve lokallerinde alkollü içki kullanılması ile bu tesislerin işletilmesi...''kısmına dayandırılması tam bir cımbızlama yapıldığını göstermektedir. Oysa Temsilciliğin bir lokal olmadığı, temsilcilikte alkol kullanılmadığı, alkol satılmadığı herkes tarafından bilinmektedir. Kuran-ı Kerim okutan bir derneğe, ''içki kullandırma'' iftirası atmak ve böyle bir suçlama ile yargılamak, insafsız ve vicdansız bir zihniyetin ürünüdür.

26. Madde'nin tamamı neden bahsediyor?

Madde 26- Derneklerin, tüzüklerinde gösterilen amaçları gerçekleştirmek üzere, eğitim ve öğretim faaliyetleri için yurt, pansiyon; üyeleri için lokal açmaları ve lokallerinde alkolkü içki kullanılması ile bu tesislerin işletilmesi mülkî idare amirinden izin almalarına bağlıdır. Bu tesislerin açılması, işletilmesi ve kapatılmasına ilişkin esas ve usuller yönetmelikte düzenlenir.

Hocaefendi ayrıca; '' Kuran-ı Kerim okutmak, bu maddenin kapsamına girmemektedir. Bizler orada Kuran-ı Kerim okutuyoruz, içki ile ne işimiz olur. Bunlar olacak, iftiralar olacak demiştim.'' diyerek şöyle devam etti;  ''Derneğin mühürlenmesi için bahane aranıyor ve olay mesai bitimine denk getiriliyor, araya haftasonu tatilinin girmesini sağlayarak olay soğutulmaya çalışılıyor ama biz bu olayı soğutmayacağız, bu olayı gündemde tutacağız'' diyerek açıklamalarına son verdi.



5 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Tülay arslan 02 Ara 2015 12:22:00

    Yani kumar oynatilan yerleri ve alkol satisini da geçtim imal edilen dernekleri bir kenara biraktiniz İslami eğitim veren bir yere alkol satisindan dolayı mühür mü vurdunuz? Sizin adalet anlayisiniz bu iste. Allah ın adaletini bekleyin O yörüngesinden sapmaz.

  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    ebubekir el fetih 02 Eyl 2015 16:47:00

    Essalamu aleyküm Allah bizlerdir biiznillah Zalimin zulmü varsa ne yazar bizlerin Allah i var.

  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    abdulvahap kılıç 02 Eyl 2015 14:45:00

    AKP bu tür operasyonları yapacağını cemaate atıfta bulunan iftiralar ile toplumda alt yapısını daha hazırlamaya çalışıyor idi ,özellikle furkan vakfı denince toplumda mezhepsiz,hadis inkarcısı, irancı gibi politikalarla itibarsızlaştırmaya çalışıyordu,son zamanlarda bazı satılık kalemlerin CEMAATLER islamı bölüyor veya islamı bilmiyor gibi sadece furkan vakfına yapıştırması da manidardı,halbuki 7 yıldır bu cemaatin içindeyim ve bu 20yılda 4 düncü cemaat idi fakat hiçbirinde burada gördüğüm islamı sahiplenme dava olarak görmeyi hiçbirinde görmedim bu bakımdan bu kadar islamı bozan ınsanları uyutan cemaat varken furkan vakfına saldırması,bu cemaatin hadef haline gelmesi doğru yolda olduğunun en açık delilidir ELHAMDULİLLAH,

  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    ali karagiydiren 02 Ağu 2015 13:01:00

    Sizleri tebrik ediyoruz bizlerde hüsnüzan bırakmadınız!!! Bu nasıl bir iftiradır

  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Sükut Eyledim 02 Ağu 2015 01:31:00

    Bizi paralelle karistiranlar bilinki bizim arkamizda el kahhar olan el muntakim olan Allah vardir amerika degil... Allah dogrularla beraberdir..


Yorum Yaz