Şehidin Cenaze Töreninde '400 Vekil' İsyanı

Adana, son bir haftada üçüncü şehidini ebediyete yolcu etti. Cenaze töreninde vatandaşlar, “Nerede o 400 vekil diyenler...” diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki gösterdi.

Şehidin Cenaze Töreninde '400 Vekil' İsyanı
08 Eyl 2015 17:53:35

Diyarbakır’da teröristlerin roketatarlı saldırısında şehit düşen özel harekâtpolisi Mustafa Turanlı (30) Adana’da dualarla son yolculuğuna uğurlandı. 

‘DURUN BİR BAKALIM BELKİ NEFES ALIYORDUR’

Morg önünden alkışlarla uğurlanan şehidin cenazesi daha sonra Huzurevleri Mahallesi’ndeki baba evine götürüldü. Şehidin kardeşleri son kez tabuta dokunurken, büyük ablası “Durun belki nefes alıyordur bir bakalım, belki Mustafa değildir” şeklindeki feryatları yürekleri dağladı.

Oğlu için ağıt yakan 6 çocuk annesi Kısmet Turanlı, “İki senedir seni hiç görmedim. Bir kere göğsüme yataydın kuzum. Maaşını alıp fakirlere dağıtıyordun, Mustafam. Ayağındaki botlarını çıkarıp veriyordu. Bir gün ‘anne suçlu yakaladık ayağı yalındı, günahtır botumu çıkardım verdim’ dedin. Ondan sonra adam beni aradı, ‘Adım Müslüm, Diyarbakırlıyım teyze nasıl bir evlat yetiştirmişsin. Ayakkabılarını ayağıma giydirdi. Sen nasıl bir anaymışsın’ dedi. Ya Resulallah karşıla onu. Onun günahı yok” ifadelerini kullandı.

‘BENİ BURAYA GÖMÜN, OĞLUM ÜŞÜR’

Şehit Mustafa Turanlı, Buruk Mezarlığı'ndaki Polis Şehitliği'nde toprağa verildi.  Anne Kısmet Hanım, üzeri Türk bayrağı ile örtülen şehit oğlunun mezarında, “Beni buraya gömün. Oğlum üşür” sözleriyle herkesi ağlattı.
  
POLİS, KAYIT ALDI

Törene katılan halk ise 400 milletvekili isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki gösterdi. Polisin her karesini görüntülediği merasimde vatandaşlar, “400 vekil istiyor. Buradaki herkesi tek tek fişlediniz. Hani açılım, diyenler kimse yok. Sadece vatandaş burada, hep garibana oluyor, hep bizim analarımız ağlıyor” şeklinde tepki gösterdi.



0 Yorum

Yorum Yaz