Semra Kuytul: Adana Emniyeti Kusurumuza Bakmasın(!)

Aralarında Semra Kuytul Hocahanım'ın da bulunduğu onlarca kişi hakkında İnönü Meydanında adalet bekleyişine katılmaları sebebiyle Adana Emniyeti tarafından adli işlem başlatıldı. Bunun üzerine Semra Kuytul, sosyal medya üzerinden dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Semra Kuytul: Adana Emniyeti Kusurumuza Bakmasın(!)
17 Oca 2019 15:20:35

Alparslan Kuytul Hoca'nın yaklaşık bir yıldır devam eden haksız tutukluğuna tepki göstermek amacıyla sessiz ve zararsız özgürlük çağrıları, yürüyüşleri ve adalet bekleyişleri gibi çeşitli etkinlikler düzenleyen Alparslan Hoca'nın sevenleri hakkında yurt genelinde yüzlerce kez adli işlem başlatıldı.

O adli işlemlerden bir yenisi de bugün Adana İnönü Meydanında adalet bekleyişine katılan vatandaşlar hakkında başlatıldı. Onlarca kişi hakkında adli işlem başlatılması üzerine Semra Kuytul, resmi twitter hesabından konu ile ilgili yaptığı paylaşımda ülkedeki adaletsizliğe dikkat çekti.

"Adalet Kayıp Olmasaydı, Meydanda Aramak Zorunda Kalmazdık"

"Hakkımızda yine adlı işlem yapıldı" diyen Semra Kuytul Hocahanım, maruz kaldıkları haksız muamelelere atıfta bulunarak "Bu süreçte Adana Emniyetini çok yorduk, kusurumuza bakmasınlar diyecem ama kusur bizde değil! Onlar görevini yapmaya çalışıyor bizde hakkımızı aramaya çalışıyoruz. Adalet Kayıp Olmasaydı meydanda aramak zorunda kalmazdık" dedi.

Adana Emniyeti Yüzlerce Tutanak Tuttu

Semra Kuytul Hocahanım'ın da dikkat çektiği üzere sessiz ve zararsız etkinliklere Adana Emniyeti tarafından yüzlerce kez müdahale edildi. Özgürlük simgeli atkı ile yürümeleri sebebiyle Adana'da yaklaşık 210 kişi hakkında tutanak tutularak adlı işlem başlatıldı. Bunlardan 85 kişi mahkemeye sevk edildi. Semra Kuytul Hocahanım hakkında ise onlarca kez başlatılan soruşturma sonucu 3. Kez mahkeme açıldı.

 



2 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Zafer cenk 01 Oca 1970 02:00:00

    Tabiki böyle şeyler olur . Kuytul hoca YouTube de dinledim biri soru sordu hocam yezit lanetlenmelimi diye oda tabiki Hz haklıydı ama şimdi durup dururken yezidide lanet okumaya gerek Yok demişti sen böyle konusursan Allah ın zoruna gider ve seni cezalandırır yinede geçmiş olsun

  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Davut hançer 01 Oca 1970 02:00:00

    Selam. aslında ben kuytul hocayı dinlerdim arada .bende arada bira içerim yani arpa suyu. Ama hocanın içeride olması iyi değil bir Ailesi var sevenleri var mağdur ben çıkmasından yanayım


Yorum Yaz