Sen misin balkonuna branda asan!

Ankara Mamak'ta ikamet eden bir vatandaş, evinin balkonunda “Alparslan Kuytul’a Özgürlük” yazılı bir branda açması sebebiyle Ankara Emniyeti tarafından gözaltına alındı.

Sen misin balkonuna branda asan!
17 Oca 2019 20:33:47

Branda Açtığı için Gözaltına Alındı

Mamak'ta ikamet eden A.F. isimli bir vatandaş, Alparslan Kuytul Hoca'ya destek olmak için evinin balkonuna ‘Alparslan Kuytul'a Özgürlük- Öncü Nesil Hocasının Yanında" yazılı bir branda açtı. Açılan brandayı gören emniyet mensupları ise eve giderek hane halkının GBT kontrollerini yaptı.

Balkonda açılan bir branda sebebiyle eve giden polis memurlarının A.F’ye, Alparslan Kuytul Hoca'nın terörle(!) bağlantısı bulunduğunu iddia ederek brandayı çıkarmaya zorladıkları öğrenildi.

A.F. isimli vatandaş ise branda takmanın suç olmadığını, kendi komşularının da uzun bir süredir "muhtar adayı tanıtım brandası" açtığını, Alparslan Kuytul Hoca'nın ise terör mahkemesinden tahliye edildiğini ve  terörle herhangi bir bağlantısının olmadığını belirterek brandayı çıkarmak istemediğini ifade etmesi üzerine polis memurları tarafıdan emniyete götürüldü.

İki saat gözaltında kaldıktan sonra ifadesi alınarak serbest bırakılan vatandaşa; evine astığı branda sebebiyle 320 TL idari para cezası kesildi.

Düşünce ve Fikir Özgürlüğüne Haksız Müdahale

Anayasa maddelerince herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka bir yolla ifade etme özgürlüğüne sahip olduğu halde, Ankara Emniyetinin bu hukuksuz muameleleri; artan keyfi uygulama ve yasakları gözler önüne serdi.

Branda açmanın suç kapsamına girdirilemeyeceğine ve yapılan hukuksuzluğa dair ilgili anayasa maddeleri ise şöyle;

Anayasanın 25. Maddesinde;


“Herkes düşünce ve kanaat hürriyetine sahiptir. Her ne sebep ve amaçla olursa olsun kimse düşünce ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz düşünce ve kanaatlerini sebebiyle kınanamaz ve suçlanamaz”

26. Maddesinde ise;

“Herkes düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir.



1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    sasmaz 01 Oca 1970 02:00:00

    Sustuk. Kardeşlerimizi eleştirmeyelim, dedik. Üstelik beceriksizlikleri de alkışlar olduk. Çıkarcılığa ve meddahlığa alıştık, alıştırıldık. Yürekten dostların uyarılarına da karşı çıkar, tavır koyar olduk.rnhttps://bredaholland.blogspot.com/2019/01/sustuk-kardeslerimizi-elestirmeyelim.htmlrnhttps://plus.google.com/u/0/109838719669290377148/posts/j8UuFu55oXL


Yorum Yaz