Sisi güçlerine teslim edilen Muhammed Abdülhafiz'dan haber alınamıyor

Türkiye’nin geçtiğimiz Ocak ayında Sisi güçlerine iade ettiği Mısırlı Muhammed Abdülhafiz Hüseyin'den 55 gündür haber alınamıyor.

Sisi güçlerine teslim edilen Muhammed Abdülhafiz'dan haber alınamıyor
07 Haz 2019 14:06:07

Mısırlı İhvan mensubu Muhammed Abdülhafiz Hüseyin sığınmak için geldiği Türkiye’den ocak ayında Sisi güçlerine iade edilmişti. İhvan mensubu Muhammed Abdülhafiz Hüseyin’den 55 gündür haber alınamıyor.

Muhammed Abdülhafiz Hüseyin’in eşi Walaa Tarık Mahmud el Gazali, Uluslararası Af Örgütü Basın Koordinatörü Beril Eski’ye verdiği röportajda eşinin ağır işkence gördüğüne inandığını ve akli dengesini yitirmiş olabileceğini söyledi. El Gazali, “En çok onun unutulmasından korkuyorum” diye konuştu.

“Aldığı sağlam güvence ile İstanbul’a gelmişti”

Karar’da yayınlanan röportaja göre Muhammed, yaşadığı Somali’den Türkiye’de sığınma başvurusunda bulunabileceğine yönelik aldığı sağlam güvencelerle İstanbul’a geldi.

El Gazali, eşi geri gönderilmeden önce Atatürk Havalimanı’nda tutulurken telefondan yazıştıklarını, Hüseyin’in sığınma başvurusunun kabul edileceği konusunda çok rahat olduğunu ancak bir anda telefonunun ulaşılamaz hale geldiğini söyledi.

El Gazali, Muhammed’in sığınma başvurusu için bazı Arapça cümleleri arkadaşları vasıtasıyla Türkçe’ye çevirdiğini ve mesajları havalimanındaki görevliye gösterdiğini anlattı.

Havaalanında gözaltına alındıktan sonra Kahire’ye gönderilen Muhammed şu anda kimsenin bilmediği bir cezaevinde tutuluyor.

Doğuştan hasta 19 aylık bir bebeği var

Eşinin sınır dışı edilmesinden sonra Türkiye’den yetkililer vasıtasıyla İstanbul’a gelen El Gazali, İstanbul’da yaşıyor ve hâlâ eşinin havalimanında el konulan eşyalarını almak için uğraşıyor.

Doğuştan bağışıklık sistemi hasta olan 19 aylık bebeğiyle yaşayan El Gazali, yetkililerinin kendisiyle ilgilendiğini, ikametgâhını kısa bir süre önce aldığını söyledi.

El Gazali, havayolu yetkililerinin eşinin eşyalarını kendisine halen teslim etmediğini belirterek bu konuda yardım istiyor.

 


0 Yorum

Yorum Yaz