Siyonist İsrail İle Üst Düzey Temas

Siyonist İsrail ile ikili ilişkileri değerlendiren Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Müftüoğlu, '7-8 Şubat tarihlerinde İsrail’de bir turizm fuarı gerçekleştirilecek. Turizm İsrail ile ilişkilerimizde önemli gündem maddelerinden bir tanesi' ifadelerini kullandı.

Siyonist İsrail İle Üst Düzey Temas
27 Oca 2017 10:11:34

Müftüoğlu, olağan basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

SİYONİST İSRAİL İLE İKİLİ İLİŞKİLER

İsrail ile ikili ilişkileri değerlendiren Müftüoğlu, dışişleri müsteşarları ve genel sekreterleri arasındaki istişare toplantısının gelecek günlerde yapılmasının öngörüldüğünü belirterek, "7-8 Şubat tarihlerinde İsrail'de bir turizm fuarı gerçekleştirilecek. Turizm İsrail ile ilişkilerimizde önemli gündem maddelerinden bir tanesi. Bu turizm fuarı vesilesiyle sayın Turizm Bakanımızın ziyaret etme ihtimali mevcut ancak ziyaretin kesinleşmesi hususunda şu aşamada net bir şey söyleyemiyorum." dedi.

Türk makamlarının bölgeye gittiklerinde hem İsrail'i hem de Filistin'i ziyaret ettiklerini dile getiren Müftüoğlu, "Eğer bir ziyaret gerçekleştirilecekse tabii ki Filistin'e de bir ziyaret gerçekleştirilmesi gündeme gelecektir." ifadesini kullandı.


0 Yorum

Yorum Yaz