Söylemezsem Olmaz Programı Sunucularına İftira ve Hakaret Suçundan 8'er Yıl Hapis İstemi

Kendilerinden, çeşitli konularda aslını anlamadan, araştırma yapmadan yorum yapmakla söz ettiren ve bu şekilde sürekli gündeme gelen 'Söylemezsem Olmaz' programının sunucuları şimdi de "Kurtlar Vadisi Darbe" hakkında yapılan yorumlarda iftira ve hakaret suçlarını işledikleri iddiasıyla 8 yıl 4'er aya kadar hapis cezası istemiyle gündemde.

Söylemezsem Olmaz Programı Sunucularına İftira ve Hakaret Suçundan 8'er Yıl Hapis İstemi
27 Şub 2017 16:02:41

Geçtiğimiz ay Beyaz TV'de yayınlanan bir programda Alparslan Kuytul Hocaefendi  hakkında  iftira maksadlı hazırlanan kırpılmış bir videoyu izleterek konuyu anlamadan aslını araştırmadan iftiralara destek mahiyetinde yorumlar yapan Nihat Doğan'ın açıklamaları halk tarafından büyük tepki toplamaya sebeb olmuştu.Nihat Doğan ve diğer program sunucuları tepkilerin  ardından  videonun aslını izlettirerek özür mahiyetinde açıklamalar yapmak zorunda kalmışlardı.

Kendilerinden, çeşitli konularda aslını anlamadan, araştırma yapmadan yorum yapmakla söz ettiren ve bu şekilde sürekli gündeme gelen 'Söylemezsem Olmaz' programının sunucuları şimdi de "Kurtlar Vadisi Darbe" hakkında yapılan yorumlarda iftira ve hakaret suçunu işledikleri iddiasıyla  8 yıl 4'er aya kadar hapis cezası istemiyle gündemde.

Yine aynı televizyon programında 'Kurtlar Vadisi Pusu' dizisi hakkında yapılan yorumlarda iftira ve hakaret suçunu işledikleri iddiasıyla programın sunucuları Nihat Doğan ve Ömür Varol'un da aralarında bulunduğu 5 kişi hakkında 'iftira've 'hakaret' suçlarından 8 yıl 4'er aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosunca hazırlanan iddianamede, müştekiler Necati Şaşmaz ve Mehmet Canpolat'ın uzun yıllar boyunca televizyonda gösterimi yapılan Kurtlar Vadisi Pusu adli dizinin yapımcısı olan Pana Film ünvanlı şirketin ortağı oldukları belirtildi.


Olayın dikkat çeken ayrı bir boyutu ise türkücü olan bu şahsın  önemli ve siyasi konularda aslını araştırmadan yorum yapmasına müsade edilmesi.


UYDURMA GÖRÜNTÜLER

Müştekilerin, Beyaz TV adlı televizyon kanalında yayınlanan "Söylemezsem Olmaz" adlı programda yapımcılığını üstlendikleri dizinin yaklaşık 4 yıl önce çekilip yayınlanan 159. bölümündeki bazı sahnelerin uydurma görüntülerle bağdaştırılıp Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı suç teşkil eden eylemler yapılacağına dair tehdit şeklinde yorumlandığı, yine ileride kullanmak üzere 2016 yılı Mayıs ayında patent başvurusunu yaptıkları "Kurtlar Vadisi Darbe" isminden, FETÖ adlı terör örgütü tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişiminden önceden haberdar oldukları sonucunu çıkaran yorumlar yaparak kendilerine hakaret edildiğini ve iftira atıldığını belirttikleri ifade edildi.



0 Yorum

Yorum Yaz