Soylu: Nusaybin'e Yaklaşık 300 Havan Mermisi Düştü ve 11 Sivil Hayatını Kaybetti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Nusaybin'de açıklamalarda bulundu. Soylu, "Kamışlı'dan havan atılıyor. 300'ün üzerinde havan bu bölgeye atıldı." dedi.

Soylu: Nusaybin'e Yaklaşık 300 Havan Mermisi Düştü ve 11 Sivil Hayatını Kaybetti
12 Eki 2019 16:24:12

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin Valisi Mustafa Yaman, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu ile terör örgütü YPG/PKK'nın Suriye'de işgali altındaki bölgeden, sivillere yönelik havan ve roketatarlı saldırı düzenlediği Mardin'in Nusaybin ilçesinde incelemelerde bulundu.


İlçe merkezinde esnafı ziyaret eden Soylu ve beraberindekiler, daha sonra TRT Kurdi çalışanı Gülay Demir'in terör saldırısında şehit düşen babası Mehmet Şirin Demir ile Nayif Sincar'ın ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu.


"Mardin'e 300'e yakın havan düştü"


Soylu, Dicle Mahallesi Taziye Evi çıkışında, gazetecilere de geçmiş olsun dileklerini ileterek, dün gece itibariyle saat 01.00'de Mardin'de 3 saatlik toplantı yaptıklarını, ardından sabaha karşı Nusaybin'e geldiklerini söyledi.


"Mardin'e 300'e yakın havan düştü. Karşıdan, Kamışlı'dan, Nusaybin ağırlıklı olmak kaydıyla. Özellikle sivil hedefleri gözetiyorlar. Sivillere çok ahlaksızca ve çok insafsızca karşıdan neler yapıldığını görüyoruz. Özellikle çocuk parklarından, hastanelerden, okulların ve çarşı içerisine atarak onların oradan takip edilmesini engellemeye çalışıyorlar." diyen Soylu, sivil vatandaşların içerisine atarak kendilerini muhafaza etmeye çalıştıklarını belirtti.


11 sivil hayatını kaybetti


Nusaybin'de dün ve bugün 11 sivilinin hayatını kaybettiğini aktaran Soylu, hayatını kaybeden sivillere Allah'tan rahmet diledi.

"Şunu ifade etmek gerekir hem sayın Cumhurbaşkanımıza buradaki durumu arz ettik hem Milli Savunma Bakanımıza hem de diğer bakan arkadaşlarımızla birlikte yine buradaki koordinasyonları ve değerlendirmeleri gece yarısı boyunca ortaya koymaya çalıştık. Çarşıda esnafımızı ziyaret ettik, onları dinledik, taziyelere geldik. Geçmiş olsun ve başsağlığı dileklerimi iletmek istiyorum." ifadelerine yer verdi.

Etiketler:   nusaybin


0 Yorum

Yorum Yaz