Taha Ün: AKP’li olsam bana bunu yapar mıydınız?

Sosyal medyada 'Sağlam İrade' ismiyle tanınan, bir zamanlar Ak Partililerin en ateşli isimlerinden olan Taha Ün, önceki gün "hakaret" iddiasıyla sabah baskını ile gözaltına alınmıştı. İfadesinin ardından kamuoyuna açıklamada bulunarak mevcut iktidarı desteklemeye devam etseydi bu muameleye maruz kalmayacağını vurgulayan cümleler sarf etti.

Taha Ün: AKP’li olsam bana bunu yapar mıydınız?
27 Eyl 2020 13:56:06

Ayrıca gözaltı sonrası şahsi hesabından paylaşımlara devam eden Ün, Alparslan Hoca'nın Selefilik tartışmalarına yönelik açıklamalarını da paylaştı.

Ün: "Erdoğan, Türkiye'nin çıkarlarına zarar veriyor!"

Yakın bir zamana kadar iktidar destekçisi olan Taha Ün, AKP'ye yaptığı eleştiriler sonucu "Hain" ilan edilince partiyle ilişiğini kestiğini söylemişti.

Geçen hafta alındığı gözaltı sonrası kamuoyu açıklamasında: "Siyasi iktidarın mevcut uygulama ve politikalarını hala destekliyor ve savunuyor olsaydık böyle bir muameleye maruz kalıp kalmayacağımızın takdirini kamuoyuna bırakıyorum" diyen Ün:

"O zamanlar Abdülhamit ve Erdoğan üzerinden Türkiye'nin hedef alındığını düşünüyordum. Bu operasyonu boşa çıkarmanın yolu olarak Erdoğan'ın etrafında kenetlenmeyi gerekli görüyordum, şimdi böyle düşünmüyorum. Bu durumun iç politikada kullanılıp heba edildiğini fark ettim. Erdoğan, toplum ve muhalefetle kucaklaşması gerekirken siyasi kutuplaşmaya yöneldi bu da Türkiye'nin çıkarlarına zarar veriyor" ifadeleriyle düşüncelerini aktardı.

Ayrıca Ün, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı desteklemek amacıyla yazdığı '100 Yıllık Terane' adlı kitabı, çıkalı henüz bir yıl olmadan piyasalardan toplattığını da belirtti. Kitabında Alparslan Hoca hakkında da asılsız iddialara yer vermişti.

Alparslan Kuytul Hoca, Cübbeli Ahmet Hoca'nın sebep olduğu Selefilik tartışmaları üzerine sosyal medyadan yaptığı açıklamalarda, bu olayın bir proje olduğunu ve ucunun Ak Parti'ye de dokunacağını belirtmişti. AKP'nin eski savunucularından olan Taha Ün’ün de, Alparslan Hoca'nın bu görüşünü paylaştığı görüldü.

Alparslan Hoca'nın, Selefilikle ilgili: "Yeni bir 28 Şubat olabilir. Önce 'FETÖ' denildi, şimdi de 'Selefi' deniliyor. Bunun sonucunda hükümet de suçlanacak. Hükümete; 'Sen bunlara müsaade ettin!' denilecek, 'Sen silahlanmayı teşvik ettin, IŞİD'i, el-Kaide'yi korudun' diyecekler" ifadesini, şahsi hesabından paylaştığı görüldü.

Taha Ün, "100 Yıllık Terane" kitabında Alparslan Hoca'nın ifadelerini; "Alparslan Kuytul Hoca'nın, “Erdoğan’ın Kalemi Kırılmıştır” sözleri Sultan Abdulaziz Han’ı tahttan indirilmesi için alınan fetvaya eşdeğer görülmüştür" sözleriyle çarpmış ancak sonrasında kitaptaki ilgili sayfaları ayrıca yayınladığı tekziple yalanlamıştı.



0 Yorum

Yorum Yaz