Takkeli ve başörtülü çocukların bulunduğu eğitim kurumuna soruşturma açıldı

28 Şubat sürecinde mütedeyyin insanların hayatlarına yapılan müdahaleyi aratmayan bir uygulama, bugün muhafazakar bir iktidar döneminde ve devletin kendi kurumu olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı il müdürlüğü tarafından yapıldı. Çocuklara takke ve başörtüsü takılması gerekçesiyle bir eğitim kurumu hakkında soruşturma başlatıldı. Başörtülü bir bakana bağlı il müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturma büyük tepki çekti.

Takkeli ve başörtülü çocukların bulunduğu eğitim kurumuna soruşturma açıldı
18 Mayıs 2017 22:22:59
Uşak'ta 4-6 yaş arası çocuklara eğitim veren özel kreş ve gündüz bakım evi hakkında soruşturma açıldı. Soruşturmanın gerekçesi ise 28 Şubat zulümlerini aratmadı. 4- 6 yaş arasındaki çocukların takkeli, sarıklı ve türbanlı fotoğrafları ile camide imamın arkasında saf tuttukları fotoğrafları soruşturmanın gerekçesi oldu.   Uşak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, 4- 6 yaş arasındaki çocukların takkeli, sarıklı ve türbanlı fotoğrafları ile camide imamın arkasında saf tuttukları fotoğrafları sosyal paylaşım sitesinde yayınlayan özel kreş ve gündüz bakımevi hakkında soruşturma başlattı.      

SORUŞTURMA AÇILDI

Uşak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, çocukların üzerindeki kıyafetler ve bunun sosyal medyada paylaşılmasından sorumlu tuttuğu özel kreş ve gündüz bakımevi hakkında soruşturma başlattı.  

DİN DÜŞMANI KURULUŞLAR DESTEK VERDİ

Özel kreş ve gündüz bakımevinde, "henüz 'kalem tutmasını bilmeyen' çocuklara dini eğitim adı altında böyle kıyafetler giydirildiğini" söyleyen Eğitim-Sen Uşak Şube Başkanı Burak Yavaş, bunu yapanların 'şeriat özlemi' içinde olduğunu savundu.    

KIYAFETLER ORTAÇAĞ ZİHNİYETİYMİŞ

Atatürkçü Düşünce Derneği Uşak Şube Başkanı Arif Güvenir de çocukların 'ortaçağ zihniyeti' ile eğitilmesinin kendilerini üzdüğünü belirerek, "Öncelikle zihniyeti değiştirerek, İslami yaşantıyı herkesin kendi vicdanında yaşaması gerektiği öğretilmelidir. Çocukların bir kısmına laik ve bilimsel eğitim, bir kısmına da mezhepsel ve dinsel eğitim verildiğinde bu çocuklar büyüdüklerine birbirine düşman olur" dedi.    


0 Yorum

Yorum Yaz