Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 1769'a yükseldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Türkiye'de hayatını kaybedenlerin sayısının 1769'a yükseldiğini duyurdu.

Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 1769'a yükseldi
17 Nis 2020 18:00:27

Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- Tedbirleri eskisinden çok daha sıkı tutun, virüsü sokaktan alıp evinize taşımayın. Sokağa çıkmayanlar bu mücadelenin görünmez kahramanlarıdır. Boş sokaklar, bu savaşı kazandığımız alanlardır.

- Bugüne kadar filyasyon yapılan temaslı kişi sayısı 322 bin 754 oldu. Filyasyon oranımız yüzde 97.5’e ulaştı. Saha ekiplerimizce yapılan tüm işlemler, bakanlığımız tarafından elektronik takip ediliyor. Filyasyon sonrası yoğun bakım ihtiyacı yüzde 11'den 4'e indi. Sokak yasağıyla ileri yaşta pozitif vaka sayımız azaldı.

- Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 1769'a yükseldi. Vaka sayısı 78 bin 546'ya ulaştı. İyileşen hasta sayımız yakında 10.000'in üzerine çıkacak. Yatan hasta sayısı ile taburcu edilen hasta sayısı arasında denge oluşmuş durumda. Vaka sayısı artış hızı beklediğimiz şekilde azalıyor.

- (Sokağa çıkma yasağı) Gelecek hafta bugün gündeme gelmedi, haftaya konuşulur.

- Dornaz Alfa uluslararası bir ilaç firmasının patentli ilacı. Türkiye'de ruhsatlı bir ilaç. Akciğerde tıkaç olan hastalara uygulanan bir ilaç. Burada Kovid-19'la ilgili bu ilacın faydalı olduğuna dair çalışmaların başladığını biliyoruz. Biz Türkiye'de hem aşı hem tedaviyle ilgili bütün çalışmaları yapan üniversitelere, kurumlara çağrıda bulunduk. Dünyada araştırmanın nasıl yapılacağı bellidir.

- Önümüzdeki 1 hafta 10 gün içerisinde bir pik noktasına erişebileceğimizi görüyoruz. 2 haftalık bir plato döneminin olacağını biliyoruz. Dünyadaki örneklere göre devamındaki 2-3 hafta içinde düşeceğini görüyoruz. Yeni bir dalgaya izin vermemeliyiz.



0 Yorum

Yorum Yaz