Zulmün 400. Gününde Furkan Gönüllülerinden Basın Açıklaması

Alparslan Kuytul Hocanın haksız tutukluluğunun 400. günü olması sebebiyle sevenleri Adana Merkez Park'ta bir araya geldi. 400 gündür yaşanan zulümlere tepki için açılan etiket ise TT listesinde üst sıralara yükseldi. İşte 400. gün;

Zulmün 400. Gününde Furkan Gönüllülerinden Basın Açıklaması
16 Mar 2019 20:07:19

Tevhid davasının savunucusu ve Öncü Neslin hocası olarak tanınan Alparslan Kuytul Hocanın haksız tutukluluğunun üzerinden tam 400 gün geçti.

Zulmün 400. Günü olması sebebiyle Alparslan Hocanın sevenleri Adana Merkez Park 'ta bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi. "Alparslan Hocama Özgürlük, Alparslan Hocam Onurumuzdur" yazılı pankartların açıldığı açıklamada Kur'an'ı Kerim tilaveti ve ezgilerde yer aldı.

Geride kalan bu 400 günü sevenlerinden uzakta ve 311 gününü de koğuşta tek başına geçiren Alparslan Hoca, yapılan zulme rağmen "susmayacağım" şeklindeki açıklamalarına ve tevhidi anlatmaya devam etti.

Alparslan Hoca 400 gün boyunca annesini iki kez görebildi ve çocuklarıyla toplamda sadece 8 saat buluşabildi. Cezaevinde 311 gün boyunca ağır tecrit altında kalırken ilk günden itibaren tüm sosyal faaliyetlerden mahrum edilerek; kütüphaneye, spora çıkma, diğer tutuklularla sohbet etme hakkından da alıkonuldu.

Alparslan Hocanın haksız tutukuluğunun devam etmesi kamuoyunda büyük tepki topluyor. Sevenleri zulmün bir an önce sona ermesini bekliyor.



0 Yorum

Yorum Yaz