• Anasayfa
  • DÜNYA Haberleri
  • ABD Orman Hizmetleri, planlı yaktıkları kontrollü yangının kontrolden çıkarak, Londra büyüklüğündeki ormanlık alanı yaktığını itiraf etti

ABD Orman Hizmetleri, planlı yaktıkları kontrollü yangının kontrolden çıkarak, Londra büyüklüğündeki ormanlık alanı yaktığını itiraf etti

ABD Orman Hizmetleri Londra büyüklüğündeki ormanlık alanı yaktıklarını itiraf etti. 1263 kilometrekarelik alan kül oldu

ABD Orman Hizmetleri, planlı yaktıkları kontrollü yangının kontrolden çıkarak, Londra büyüklüğündeki ormanlık alanı yaktığını itiraf etti
29 Mayıs 2022 20:53:13

USFS New Mexico'da çıkardığı kontrollü yangını kontrol edemediklerini itiraf etti

ABD Orman Hizmetleri (USFS), New Mexico  eyaletinde çıkardıkları kontrollü yangının kontrolden çıktığını ve yaşanan en büyük orman yangınına dönüşerek varılan başka bir yangın ile birleştiğini itiraf etti. 

USFS cuma günü yaptığı açıklamada, Calf Kanyonu Yangını'nın kuruluşun kış boyunca kurguladığı planlı yangından çıktığını söyledi. Kuruluş planlı yangının fark edilmeden içten içe yanmaya devam eden bir "uyuyan yangına" dönüştüğünü açıkladı. 

USFC, Calf Kanyonu Yangını'na 9 Nisan'a kadar yanıp kül olduğunu düşündükleri dalların "köz yığınının" neden olduğunu ifade etti. Ancak yanmış dallar daha sonra, 10 gün sonra 19 Nisan'da yeniden alevlenip çevreleme hatlarını geçti. 

Ardından 22 Nisan'da kuruluş, bir "rüzgar olayının" yangının önemli ölçüde yayılmasına ve Calf Kanyonu Yangını'nın Hermits Peak Yangını'yla birleşmesine yol açtığını itiraf etti. Hermits Peak Fire'ın da çevreleme hatlarının ötesine taşan planlı yangından kaynaklandığı bildirildi.

İki alev birleşerek 1263 kilometrekarelik (312 bin 320 dönüm), yani neredeyse Büyük Londra büyüklüğündeki dağ ormanları ve vadilerini küle çevirdi, yüzlerce evi yok etti.

ABD Orman Hizmetleri, New Mexico tarihinin en büyük orman yangınını başlattığını itiraf etti. 



0 Yorum

Yorum Yaz