Adalet Talebiyle Pankart Kaldırmak Suç Değilmiş!

Aralarında Semra Kuytul Hocahanım'ın da bulunduğu 21 Furkan gönüllüsü, dün görülen "pankart ve döviz" kaldırma davasından beraat etti.

Adalet Talebiyle Pankart Kaldırmak Suç Değilmiş!
30 Oca 2020 11:33:31

Pankart Kaldırmak Suç Değilmiş

Alparslan Kuytul'a adalet ve özgürlük talebiyle 17.01. 2019'da İnönü parkında adalet içerikli pankart ve döviz kaldırma sebebiyle açılan dava dün sonuçlandı.

Dün Adana 24. Asliye ceza mahkemesinde görülen davanın ikinci duruşmasında hakim, suç unsurlarının oluşmaması sebebiyle Furkan gönüllülerinin beraatine hükmetti.

Mahkemeden çıkan bu kararla, "Alparslan Kuytul Hoca'ya Adalet talebinin bulunduğu pankart ve dövizleri kaldırmanın" suç teşkil etmediği bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu.

Basit Gerekçeli Mahkemelere Tepki

Geçen yıl, adalet bekleyişinde kaldırılan pankart ve dövizler sebebiyle hakim karşısına çıkan gönüllüler, bu denli basit ve herkesin suç olmadığını bildiği bir iddia ile mahkeme salonlarında bulunmaktan dolayı tepkili.

Furkan Gönüllüleri tüm zulümlerin bitmesi ve özgürlük adına gerçekleştirdikleri meşru eylemler sebebiyle mahkemelik olmalarını ve yargı eliyle uğradıkları zulmü basın açıklaması yaparak dile getirdiler.





1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    ÖZGÜR ERTUL 31 Oca 2020 00:27:59

    SELAM VE DUA İLE , MUVAHHİD VE MÜCAHİT KARDEŞLERİM !..


Yorum Yaz