Akit Dersini Almış!

Yeni Akit Gazetesi'nde skandallar bitmiyor. İslami camia tarafından sürekli eleştirilere maruz kalan Akit Gazetesi sitesinde kaleme alınan yazılar ile yandaşlığını yaptığı politikaların rüzgarında savrulmaya devam ettiğini gözler önüne serdi. Alparslan Kuytul Hocaya 'dersini almış diyen' Ali İhsan Karahasanoğlu kendisi ve camiası dersini almış olacak ki dün Rusya taraftarlarını överken bugünlerde yermeye başladı.

Akit Dersini Almış!
05 Mar 2020 10:11:27

Bir süredir Rusya yanlısı Vatan Partisi ile yakınlaşan Yeni Akit, İdlib saldırılarının ardından Rus düşmanlığı yapar gibi görünerek imaj toparlamaya çalışıyor.

Hükümete yakınlığı ile tanınan Yeni Akit Gazetesi'nin yazı işleri müdürü ve yazarı Ali Karahasanoğlu’nun İdlib'teki menfur saldırı sonrası kaleme aldığı yazıda kendi dönüşlerini unutarak Alparslan Kuytul Hoca hakkında algı oluşturmaya çalıştığı görüldü.

Karahasanoğlu'nun yazısında, Akit'in, sürekli değişen dış politika rüzgarına adapte olma gayreti dikkatlerden kaçmıyor.

Daha önceleri Rus yanlısı Vatan Partisine yakınlık kuran gazete, şimdilerde Rus düşmanlığına soyundu.

Rusya'nın stratejik müttefik olamayacağını yeni anlayan Karahasanoğlu, "Kayıplarımızı beş ile düşürdüklerimizi sıfır ile çarpıyorlar' başlıklı köşe yazısında; Rusya ile ilgili tespitleri doğru çıkan Alparslan Hoca hakkında " Hani bizim dindar geçinen bir Alparslan Kuytul'umuz vardı....

O da, “Suriye uçağını düşürüyorsunuz. Rus uçağını da düşürün de göreyim” demiş, adeta Ruslar adına Türkiye’ye meydan okumuştu..." ifadelerini kullanarak sanki Alparslan Hoca görüşlerinden dönmüş algısı vermeye çalışırken bir yandan da kendi U dönüşlerini ört bas etmeye çalıştı. Rus uçağının düşürülmesinin hata ile olduğunu kabul eden Karahasanoğlu buna rağmen o günlerde bunu siyasi bir hata olarak değerlendiren Alparslan Hocayı hedefe koydu.

Alparslan Kuytul Hoca iki yıl önce Rusya uçağının düşürülmesinin siyasi bir hata olduğunu belirtmiş ve Hükümet de Rus uçağını düşürmeleri sebebiyle özür dilemişti. Yazısında hata ile mata ile fetöcülerle... ama düşürüldü diyen Ali Karahasanoğlu, oluşturmaya çalıştığı algı ile iftiracılıkta önde gitmeye devam ediyor.

Alparslan Hoca görüşlerinden dönmedi ama Akitin U dönüşlerinin haddi hesabı yok;

Akit Şaşırtmadı, Çarpıttı!





0 Yorum

Yorum Yaz