"Alparslan Hoca İçin Konvoy Suç Değilmiş"

Gaziantep'te görülen "kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri" davası da beraatle sonuçlandı.

"Alparslan Hoca İçin Konvoy Suç Değilmiş"
04 Eki 2019 17:05:26

28. 10. 2018 tarihinde 7 Furkan gönüllüsünün Alparslan Kuytul Hoca'ya özgürlük talebinde bulunmak amacıyla yaptıkları konvoy engellenerek haklarında dava açılmıştı.

Geçen hafta Gaziantep'te görülen ilgili duruşmada dosyayı inceleyen hakim, suç unsurlarının oluşmaması nedeniyle gönüllüler hakkında beraat kararı verdi.

Gerekçeli kararda ise şu ifadelere yer verildi:

"Dosyamıza konu somut olay incelendiğinde sanık konvoy yapmaları şeklinde gerçekleştirdikleri eylemlerinde herhangi bir suç unsuru olmadığı, sanıkların çevreye maddi bir zarar vermedikleri, kamu düzenini,genel asayişi bozacak faaliyette bulunmadıkları, yürüyüşün kolluk kuvvetlerine saldırı ile yasa dışı hale dönüşen bir gösteri haline gelmediği, bu bağlamda sanıkların eylemlerinin 2911 sayılı yasa ile belirlenen suçları oluşturmadığı mahkememizce kabul edilerek sanıkların üzerlerine atılı suçun yasal unsurlarının oluşmaması nedeniyle CMK'nın 223/2.a maddesi gereğince ayrı ayrı beraatlerine karar verilmiştir."

Gönüllülerin neredeyse her bir etkinliğinin mahkemeye taşınmasının ardından her birinin beraatle sonuçlanması, "mahkemeler sindirme operasyonları için mi kullanılıyor?" yorumlarına neden oldu.

Belgenin ilgili kısmı;




0 Yorum

Yorum Yaz