• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Alparslan Hoca için hazırlanan “Hakkı Haykıran Adam” belgesel serisinin ilk bölümü yayımlandı

Alparslan Hoca için hazırlanan “Hakkı Haykıran Adam” belgesel serisinin ilk bölümü yayımlandı

Yarın “Suç örgütü ve dolandırıcılık” iddiasının 4.duruşması gerçekleşecek olan Alparslan Kuytul Hoca hakkında hazırlanan “Hakkı Haykıran Adam” belgesel serisinin ilk bölümü Alparslan Kuytul hocanın resmi Twitter hesabından yayımlandı.

Alparslan Hoca için hazırlanan “Hakkı Haykıran Adam” belgesel serisinin ilk bölümü yayımlandı
05 Eyl 2019 21:06:17

Alparslan Hocanın 19 aydır devam eden haksız tutukluluğu boyunca Furkan Gönüllüleri tarafından Alparslan Hocanın temizliğini ve siyasi nedenlerle tutuklu bulunduğunu ortaya çıkarmak için birçok çalışma yapıldı.

Son olarak Alparslan Hoca için “Hakkı Haykıran Adam” isimli belgesel serisi hazırlayan Gönüllüler, serinin ilk bölümünü Alparslan Kuytul hocanın resmi Twitter hesabından bugün yayımlandı.

Hukukçu ve gazetecilerle yapılan röportajların yer aldığı 1. Bölüm, katılımcıların Alparslan Hocanın tahliye edilmesine rağmen 24 saat geçmeden tekrar tutuklanması, iddianamelerde yer alan suçlamalar ve tutukluluk süresi hakkındaki değerlendirmelerinden oluşuyor. 

“Hakkı Haykıran Adam” belgeselinin 1. Bölümünden öne çıkan ifadeler:

2019 Türkiyesinde insanlar sadece fikirlerini söylediği için cezaevinde. Kendi mahallelerinden yaptıklarının yanlış olduğunu söyleyen biri çıkıp adeta ‘Kral çıplak’ dedi. Bundan dolayı cezalandırılıyor. Kuytul eğer diğer tarikat ve cemaatler gibi bu iktidara biat etmiş olsaydı bugün cezaevinde olmayacaktı.

Gökhan ÖZBEK, gazeteci

Alparslan Kuytul inandığı gibi yaşamaya çalışan bir insan. Yaptığı çalışmalar gizli saklı çalışmalar değil. Terör örgütü bir iddianameden öteye geçemeyecektir.”

Kasım KARADAŞ,  Şanlıurfa Barosu

Sayın Kuytul büyük bir haksızlığa düçar olmuştur. Susmamanın bedelini ödemiştir. Büyük bir haksızlık."

Nafiz KOCA, gazeteci

“Biz buna ders veririz. İçerde yattı. Çıktıktan sonra susar ümidi olan kişiler Alparslan Hocanın tahliye edildikten sonra yaptığı konuşmayı dinledikten sonra muhtemelen yine aynı siyasi mekanizmayı çalıştırıp Alparslan Hocanın tutukluluğun devamı yönünde kararlar çıkartmışlardır. O kapsamda bir dosyanın 24 saatten kısa bir sürede incelenip karar verilmesinin hakkaniyetli olduğunu düşünmüyorum.”

Hüseyin BAYAR, İstanbul Barosu



0 Yorum

Yorum Yaz