Alparslan Hoca, Özgür Özel’in Açıklamalarına Tepki Gösterdi!

Alparslan Hoca, Özgür Özel'in Diyanet’in 4-6 yaş grubuna yönelik eğitim çalışmaları hakkındaki açıklamalarına tepki gösterdi.

Alparslan Hoca, Özgür Özel’in Açıklamalarına Tepki Gösterdi!
02 Oca 2022 18:53:01

Furkan Hareketi Lideri Alparslan Kuytul Hoca, 4-6 yaş grubuna yönelik eğitim çalışmaları hakkında; Okul öncesi eğitim diyanetin işi mi Mili Eğitimin işi mi? Çocukları bütün dünya nasıl yetiştiriyorsa öyle yetiştirmek varken bir ‘Orta Çağ’ zihniyetine yönelmenin, bunu kurumsallaştırmaya çalışmanın ne bu cumhuriyete ne bu millete faydası var ne de anayasaya uygunluğu var.” diyen CHP Milletvekili Özgür Özel’in sözlerine tepki göstererek:

“Özgür Özel özür dilemeli, sözcülük görevi alınmalıdır! Lafa gelince “Müslüman’ız” diyorsunuz ama bunlar nasıl konuşmalar? Sen, Kur’an’a “Orta Çağ” mı diyorsun? Kur’an, Orta Çağ’ı yıkan bir kitaptır!” cümlelerini kaydetti.

Alparslan Hoca, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

Milletin Kanaati “CHP Dinsizdir” Şeklinde

CHP yöneticileri böyle konuşanları engellemezlerse asla oyları artmaz. Milletin, yıllardan beri CHP hakkındaki kanaatleri “CHP dinsizdir” şeklindedir. Oldu bitti “dinsiz CHP” derler. Bizim babalarımız da bunu söylerdi. Bizim çağımızdakiler de bunu böyle gördüler. Son birkaç yıldır CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bunu değiştirmeye çalışıyor. “Dinsiz CHP” denilmemesini sağlamaya çalışıyor, bunu yıkmaya çalışıyor. AKP’nin de bu sayede ayakta kalabildiğini biliyor.

Ilımlı Siyaset Yolu İzleniyor

Millet “aman CHP gelmesin” diye AKP’yi desteklemeye devam ediyor. Bunu CHP iyi biliyor. AKP’den kurtulabilmek için “Önce bu yaftadan kurtulmamız lazım.” diye düşünüyorlar ve daha ılımlı açıklamalar yapmaya çalışıyorlar. Aslında yalnız Kılıçdaroğlu değil, Baykal bile zamanında- kendisi genel başkanken- “çarşaf açılımı” yapmıştı. Hatırlarsanız, çarşaflı kadınlara rozet takmıştı. O zamandan beri bu siyaset devam ediyor.  

Arada bazıları çıkıyor, böyle konuşmalar yapıyor. Bilemiyorum artık bunlar, Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasetinin önünü mü kesmek istiyorlar yoksa bir an boş bulunup da mı böyle konuşuyorlar?  Bu şekilde konuştukları müddetçe CHP’nin oyları artmayacaktır. Bu şekildeki konuşmalar, kesinlikle AKP’nin işine yarayacaktır ve milletteki o kanaat devam edecektir. İnsanlar, “CHP aynı CHP” diyeceklerdir.  Ben bu konuda CHP’yi birkaç defa uyardım.

CHP Böyle Konuşmalara Müsaade Etmemeli

Bir ara parlamentoda CHP’li bir bayan milletvekili – Selina Doğan- konuşma yaparken, “Allah’tan korkmuyoruz, hukuktan, kanundan korkarız!” dedi. ("Her ne kadar Sayın Cumhurbaşkanı hukuku göz ardı etmeyi buyurmuş olsa da 'biz Allah'tan değil, hukuktan ve bu ülkenin elden gitmesinden korkuyoruz") Hukuktan, kanundan korkarsan kork! O ayrı bir şey.  Allah’tan niye korkmuyorsun? CHP buna seslenmedi. CHP böylelerinin, bu şekilde konuşmalarına müsaade ederse hep yerinde sayar.  Dindar kesimden hiçbir zaman oy alamaz.

Özgür Özel, haberlerde gördüğüm kadarıyla çok mantıklı konuşmaları olan bir insan, çok güzel tespitler yapabiliyor, bazı şeyleri çok güzel yakalıyor. Fakat şu konuşmasına bakın “Orta Çağ”. Sen, Kur’an’a “Orta Çağ” mı diyorsun? Kur’an, Orta Çağ’ı yıkan bir kitap. Sen, Kur’an’a mı “Orta Çağ” diyorsun?  

Diyanetin işi mi Milli eğitimin işi mi? Sonuçta diyanet de devletin kurumu. Milli eğitimde de hocalar var, diyanette de hocalar var. Herhâlde 4 yaş, 6 yaş grubuna ders yapanlar ona göre eğitim almış kimselerdir. Herhalde orada matematik hocası gelip de ders vermiyor. Orada zaten 4 yaşındaki çocuklara ne öğretebilirsin ki? Basit bazı bilgiler sevdirecek şekilde pedagojiye de uygun ilahilerle vs. Ne var bunda? Niye rahatsız oluyorsunuz? Çocuklarımız küçükken Allah’ı, peygamberi öğrenmesin mi? İki tane ilahi söylemeyi öğrenmesin mi? Esma-ül Hüsna’yı öğrenmesin mi? Öğrense sana ne oluyor? Sen neden düşmansın?  

CHP yönetimi Özgür Özel’i bu sözlerinden dolayı kınamalıdır. Aksi halde CHP hakkında o görüşler devam eder, gider ve nefret ettikleri AKP’nin oyları da yine aynı şekilde kalır. Onlar böyle davrandığı müddetçe AKP’nin oyları gitse gitse başka partilere gider, yine CHP’ye gitmez.  

CHP’li bir bayan milletvekili, kendi odasındaki Atatürk’ün resmini indirmiş diye kadını partiden ihraç ettiler. Hâlbuki kadın açıklama yaptı; “Ben, indirmedim. Odayı temizleyen – temizlikçi kadın- temizlemek için indirmiş, sonra da yerine astım.” Dedi. Bunu dediği halde inanmadılar ve kadını partiden attılar. Böyle bir CHP, Atatürk’ün resmi konusunda bu kadar hassas ama bakın burada (biraz evvel) söylediğim o bayan milletvekili “Allah’tan korkmayız” diyen. Ona bir şey yapmadı. Şimdi bakalım Özgür Özel’i kınayacak mı? Ona ceza kesecek mi? Atatürk’ün resmini indireni partiden atıyorsunuz, (Ben indirmedim, tekrar yerine astım, dediği halde) temizlik için “temizlikçi kadın indirmiş” dediği halde...

Bir Müslüman Olarak Tepki Gösteriyorum

Şimdi Özgür Özel’e hiçbir şey demeyecek misiniz? Ya Özgür Özel, özür dilemeli ya parti en azından onun sözcülük görevini almalıdır. Bu şekilde konuştuğu müddetçe hiçbir zaman halk partisi, halk partisi olamaz. Bu halk Müslümandır ve böylesi konuşmalardan nefret eder. Kalbinizde böyle bir iman yoksa bile insan, siyaseten böyle konuşmaz. Bu, siyaseten büyük bir hatadır, büyük bir gaftır.  O kısmı, onlara ait. Ben bir Müslüman olarak evvela iman noktasında buna tepki gösteriyorum. Siyasetini kendileri düşünsünler ama bu kafayla hiçbir zaman oyları artmaz. Bu kafayı bırakmadıkları müddetçe Kur’an kursu düşmanlığı yaptıkları müddetçe... Dün başörtüsü düşmanlığı yapıyorlardı,20- 30 sene önce başörtüsü düşmanlığı yaptılar. Artık başörtüsü konusu kapandığı için bir ara Kur’an kursu düşmanlığı yapıldı. O da kapanınca bu sefer 4-6 yaş grubuna dönük, İslami eğitime düşmanlık...

CHP Açık Tavrını Koysun, Biz de Açık Tavrımızı Koyalım

Ya kardeşim! Anlaşılan içinizde bir kin var.  Bu kini ne zaman üzerinizden atacaksınız? Lafa gelse, “Müslümanız” diyorsunuz. Ondan sonra da Kur’an’a karşı, “Yok orta çağ yok bilmem ne!” Bu nasıl bir konuşma? Sen, Kur’an’a “Orta Çağ” mı diyorsun? Açık konuş, açık konuş! Ne diyorsun sen? Müslümanlara, “Orta Çağ “zihniyetine sahip insanlar olarak mı bakıyorsun? Kur’an’a “Orta çağ “mı diyorsun? Açık konuş!

CHP de açık tavrını koysun, biz de açık tavrımızı koyalım. Bunlar, kabul edilemez.



0 Yorum

Yorum Yaz