Alparslan Kuytul Hoca ve Furkan Gönüllüleri Mazlumlar İçin Sabah Namazında Buluştu!

22 aylık tutukluluk sonrası tahliye edilen Alparslan Kuytul Hoca ve Furkan Gönüllüleri, bu sabah başta Doğu Türkistan olmak üzere tüm mazlumlar için bir araya geldi.

Alparslan Kuytul Hoca ve Furkan Gönüllüleri Mazlumlar İçin Sabah Namazında Buluştu!
15 Ara 2019 12:09:05

Adana Merkez Camiide bir araya gelen kalabalık grup toplumsal ve bireysel farkındalık oluşturmak adına sabah namaz sonrası camii avlusunda bir araya gelerek dua etti.


"Ümmetimiz Ne Halde?

Çin'in Doğu Türkistan'lı Müslümanlara karşı arttırdığı zulmüne dikkat çekmek için yüzlerce kişinin bir araya geldiği etkinlikte Alparslan Hoca; "Ümmetimize bir bakalım. Yeryüzünde adaleti sağlamakla haramları engellemekle, farzları yerleştirmekle vazifeli olan ümmetimiz ne haldedir?" dedi.


"Doğu Türkistan Asırlardır Zulüm Altında"

Alparslan Hoca konuşmasına; "Filistin, Suriye, Irak, Afganistan ve Myanmar'a varana kadar dünyanın değişik bölgelerinde zulüm devam ediyor. Özellikle son zamanlarda Doğu Türkistan ile ilgili çok haber duyuyoruz. Uzun zamandır devam eden bir zulüm var. Filistin, Suriye, Irak gibi ülkelerdeki duruma her zaman temas ediyoruz. Doğu Türkistan her zaman konuşulmayan bir ülke. Çin'in zulmü altında. Aslında asırlardan beri zulüm altında. Son zamanlarda zulüm arttığı için biraz daha gündemde. Ne kadar doğru bilmiyorum ama Türkiye'ye sığınan Doğu Türkistanlıların bir kısmının geri gönderildiğini duydum. Bu konuyu gündeme getirenlerden bazıları devlet yetkilileri tarafından ikaz edildi. "Biz Çin ve Rusya ile aramızı düzeltmeye çalışıyoruz. Siz ise Doğu Türkistan'daki zulümleri konuşarak aramızı bozuyorsunuz" şeklinde üst düzeyden konuşmalar bazı gazetecilere yapıldı." şeklinde devam etti.


"Senin Politikana Uymak Zorunda Değilim"

Konuşmasında; "Bunlar bizden devletin tayin ettiği politikaya itiraz etmememizi istiyor. Ben senin politikana uymak zorunda değilim. Ben Kurana uymak zorundayım. Bütün Müslümanları kardeşim olarak görmek ve onları savunmak zorundayım. Oraya gücüm yetmez, buraya bile yetmiyor. En azından duyururum. Elimden geldiği kadar Müslümanların uyanmasını sağlarım. Onlar ABD ile araları bozulunca menfaat gereği Rusya'ya Çin'e yönlerini döndüler. Bizim de öyle olmamızı istiyorlar. O senin devlet politikan bu da benim Kur'an politikam. Oralarda yapılan zulümlerden bahsedilmesini istemiyorlar." ifadelerini kullandı.


"Zulüm Altındaki Kardeşlerimize Allah'tan Kurtuluş Niyaz Ediyoruz"

"Biz imanımızın gereği bunlara temas etmek zorundayız. Zulüm altındaki bütün kardeşlerimize Allah'tan kurtuluş niyaz ediyoruz. Onlara yapılan zulmü gündemde tutmak gerekiyor. Hz. Ali'nin söylediğini tatbik etmeliyiz. Hz. Ali buyuruyor ki; Zulme engel olamıyorsanız hiç olmazsa duyurun."

Resim


Resim

Resim

Resim

Resim



1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    ÖZGÜR ERTUL 17 Ara 2019 23:17:22

    SELAM VE DUA İLE , MUVAHHİD VE MÜCAHİT KARDEŞLERİM !..


Yorum Yaz