Alparslan Kuytul Hoca'dan Dikkat Çeken Yeni Ses Kaydı: Rahatsız Oldular

20 aydır büyük bir hukuksuzlukla Bolu F Tipi cezaevinde tutulan Alparslan Kuytul Hocanın bu hafta ailesiyle yaptığı telefon görüşmesi dikkatleri çekti.

Alparslan Kuytul Hoca'dan Dikkat Çeken Yeni Ses Kaydı: Rahatsız Oldular
04 Eki 2019 21:53:18

Ailesiyle yaptığı telefon görüşmeleri kaydı heyecanla beklenen Alpaslan Hoca'nın bu haftaki telefon ses kaydı da yayımlandı.

Tefsir dersi programında yayımlanan konuşmada Alparslan Hoca, yüreklere dokunan açıklamalarda bulundu.

Yaptığı konuşmada ömrünü ve yaşama gayesini açıklayan Alparslan Hoca, hayatını Allah'a ve davasına adadığını söyledi. Semra Kuytul Hocahanım ise sosyal medyada yaptığı paylaşımla, Alparslan Hoca'nın bu ifadelerinin kendisini duygulandırdığını ifade etti.

Ömrü boyunca öncü bir nesil yetiştirmeye çalışmalarının, tevhid davasını anlatmasının, susmayıp hataları eleştirmesinin birilerini rahatsız ettiğini ifade eden Alparslan Hoca, bu hayırlı faaliyetlerle rahatsız etmeye devam edeceğini söyledi.

Konuşmanın bir kısmı şu şekilde;

Kendi dediklerinin olmasını isteyenler memleketi istediği gibi idare etmek isteyenler, ben “Allah’ın dünyasında Allah’ın dediği olmalı” deyince rahatsız oldular.

Haramlarla dolu bir hayat tarzını ve batı medeniyetini isteyenler, ben “Biz medeniyetimize dönüyoruz” deyince rahatsız oldular.

Irk esasına dayalı ulus devleti isteyenler, ben “Ümmet olmalıyız. Müminler kardeştir ve bir ümmettir” deyince rahatsız oldular.

Kitleleri kendilerine itaat ettirenler, ben“Kullara değil Allah'a itaat etmeliyiz. Kullara kulluk değil Allah’a kulluk yapmalıyız” deyince rahatsız oldular.

Her haksızlığa ve haramlara sessiz kalan Müslüman modelini isteyenler, ben haksızlıklara, zulümlere ve haramlara karşı çıkınca rahatsız oldular.

Siyasetlerini eleştirmeyen aksine alkışlayan Müslüman modeli isteyenler o modeli reddedip siyasetlerini eleştirince rahatsız oldular.

Düzenlerini eleştirmeyen laikliğe razı olan Müslüman modeli isteyenler ben düzenlerini eleştirince rahatsız oldular.

Mevcut durumdan rahatsız olmayan ve mevcudu muhafaza etmek isteyen yani muhafazakâr Müslüman modeli isteyenler, ben mevcudu kabul etmeyip muhalefet edince rahatsız oldular.

Siyasetten anlamayan, düşünmeyen düşünse de konuşmayan idarecileri sadece alkışlayan ve onlara dua eden hoca modeli isteyenler yanlış ve haksız siyasetlerini eleştiren bir hoca olmamdan rahatsız oldular.

İnsanları hikâyelerle ya da ahlâkî birtakım meselelerle uyutan hoca modeli isteyenler, ben davası olan ve yeryüzünde hâkim olmak için gelmiş olan bir din anlatınca rahatsız oldular.


HABER VİDEOSU




0 Yorum

Yorum Yaz