Arakanlı Müslümanlara soykırımda ilk itiraflar

Myanmar ordusu (Tatmadaw) mensupları, Birleşmiş Milletler yetkililerinin soykırım kampanyası olarak niteledikleri Arakanlı Müslümanlara yapılan katliamda yer aldıklarını ilk kez açıkça itiraf etmiş oldu.

Arakanlı Müslümanlara soykırımda ilk itiraflar
08 Eyl 2020 22:10:05

New York Times gazetesinin haberine göre, Myanmar’dan geçen ay kaçan iki askerin, Lahey Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde önceki gün görüntülü ifadeleri alındı. İfade veren askerlerden 33 yaşındaki Myo Win Tun, Ağustos 2017’de üslerinden “Gördüğünüz ve duyduğunuz herkesi vurun” emri aldığını açıkladı.

Myo Win Tun, 8 kadın, 7 çocuk ve 15 erkeği bir mezara gömdüklerini itiraf ederek, “Ayrım yapmadan herkesi vurduk. Müslüman erkekleri alınlarından vurduk ve cesetlerini ayaklarımızla çukurlara ittik” dedi.

Er Zaw Naing Tun da 30 Arakanlı Müslüman’ın katledildiği sıralarda yakındaki bir köydeki taburda olduklarını belirtti. Eski bir Budist rahip olan 30 yaşındaki Zaw Naing Tun, üslerinden “Gördüğünüz çocuk veya yetişkin hepsini öldürün.” talimatı aldığını dile getirdi. “(Rohingyaların yaşadığı) Yaklaşık 20 köyü haritadan sildik.” ifadesini kullanan Zaw Naing Tun, kendisinin de cesetleri toplu mezara gömdüğünü aktardı.



0 Yorum

Yorum Yaz