Avrupa’da bir skandal daha: İtalya’da ‘flört’ ders olarak öğretilecek

İtalya'nın kuzeyindeki Piemonte bölgesinde gelecek eğitim yılında lise öğrencilerine "duygusal eğitim" dersi kapsamında ‘flörtleşme’ öğretilecek.

Avrupa’da bir skandal daha: İtalya’da ‘flört’ ders olarak öğretilecek
07 Ağu 2018 08:36:26

İtalya’da Piemonte bölge meclisi ile bir felsefe derneğinin birlikte hazırladığı programla, hem “kadına karşı cinsiyete dayalı şiddet” gibi konulara yönelik gündem oluşturmak hem de gençlere flörtleşmeyi öğretmek amaçlanıyor.

L'Espresso dergisinin haberine göre dersin adı Gustave Flaubert'in romanından esinlenilerek "duygusal eğitim" koyuldu. L'Espresso, İtalya'da ilk kez okullarda böyle bir eğitim verileceğini yazdı.

Liselilere ‘duygusal eğitim’ verme projesi, Piemonte Bölge Meclisi Üyesi Gabriele Molinari ile felsefe derneği "Filosofia in Movimento" kurucu üyesi ve eğitim felsefesi profesörü Paolo Ercolani tarafından hayata geçirilecek.

'Sağlıklı ilişkilere' hazırlanacaklar

BBC Türkçe’nin aktardığına göre L'Espresso dergisi, "flörtleşmeyi ve gerçek bir duygusal ilişki kurmayı bilmeyen" gençlerin bu derslerle “sağlıklı” ilişkilere hazırlanacağını yazdı.

Profesör Ercolani de L'Espresso dergisine yaptığı açıklamada, "Okullarda duygusal eğitim vermek, gençlerin dengeli bir duygu dünyası içinde yetişkinliğe geçmelerinde gerekli bilgi ve araçlar edinmelerini sağlamaya yardımcı olacak" dedi.

Piemonte bölgesinde ilk aşamada 2 bin kadar lise öğrencisiyle başlatılacak olan projenin, daha sonra İtalya'nın diğer bölgelerinde de uygulanması bekleniyor. Roma'nın da içinde yer aldığı Lazio bölgesi ile Toskana, Marche ve Emilia-Romagna bölgelerinin projeyle ilgilendiği belirtiliyor.



0 Yorum

Yorum Yaz