Azerbaycan ve Ermenistan arasında ateşkes başladı

Azerbaycan ile Ermenistan arasında Dağlık Karabağ konusunda varılan ateşkes başladı. Konuya ilişkin Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan da, "Azerbaycan da son kez Ermenistan'a işgal ettiği topraklardan çekilmesi için bir fırsat vermiştir" açıklaması yapıldı.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında ateşkes başladı
10 Eki 2020 11:41:06

Azerbaycan ile Ermenistan arasında Dağlık Karabağ konusunda ilan edilen ateşkes saat 12.00 itibarıyla başladı! İki ülke esir ve cenaze değişimi yapacak.

Dağlık Karabağ’da, Ermenistan ve Azerbaycan arasında devam eden çatışmaların durdurulmasına yönelik Rusya’nın çağrısı üzerine Moskova’da yapılan toplantıda ateşkes kararı çıkmıştı.

Dağlık Karabağ'daki cenazelerin ve esirlerin değişimi konusunun yanı sıra bölgede ateşkesin sağlanmasına yönelik çağrıya Azerbaycan ve Ermenistan tarafı olumlu yanıt verince, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un ev sahipliğinde Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov arasında bir toplantı gerçekleştirilmişti. Toplantının ardından kameralar karşısına geçen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov toplantı kararını okumuştu.

Anlaşma metnini okuyan Lavrov, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Ermenistan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanları 10 Ekim gece yarısından itibaren ateşkesi kabul ettiler. Azerbaycan Cumhuriyeti ve Ermenistan Cumhuriyeti, AGİT Minsk Grubu eşbaşkanlarının arabuluculuğuyla, çözümün ana prensipleri temelinde barışçıl bir çözüme mümkün olan en kısa sürede ulaşmak amacıyla esaslı müzakerelere başlıyor.”



0 Yorum

Yorum Yaz