'BAE, Afrikalı Çocukları Savaştırıyor' İddiası

Uluslararası Birleşik Arap Emirlikleri’ni boykot kampanyası (ICBU) sivil toplum girişimi tarafından yapılan bir açıklamada, BAE’nin konferanslar düzenleyerek insan kaçakçılığı suçlarıyla mücadele ediyormuş gibi görünmesinin aslında kendi suçlarının örtbas edilmesi için olduğunu öne sürdü.

'BAE, Afrikalı Çocukları Savaştırıyor' İddiası
08 Ağu 2018 15:55:45

Uluslararası Birleşik Arap Emirlikleri'ni boykot kampanyası (ICBU) sivil toplum girişimi tarafından yapılan bir açıklamada, BAE'nin konferanslar düzenleyerek insan kaçakçılığı suçlarıyla mücadele ediyormuş gibi görünmesinin aslında kendi suçlarının örtbas edilmesi için olduğunu ileri sürdü. Gerçekte ise Abu Dabi'nin insan kaçakçılığının tartışmasız merkezi olduğu ifade edildi.

AFRİKALI ÇOCUKLARI PARALI ASKER YAPTILAR

ICBU'nun verdiği biligilere göre birçok Afrikalı çocuk BAE ordusunda savaşmak için Yemen'e getirildi ya da BAE ordusunun paralı militanları oldular. Bu çocuklar sıklıkla Afrika limanlarına getirilerek burada silah yüklemeye ve Yemen için savaşmaya zorlanıyorlar. Bu şekilde yüzlercesi savaş alanında hayatını kaybetti.
 
Aynı zamanda BAE ordusunun Yemen vatandaşlarını, adamların aynı sıra kadınlar ve çocuklar dahil savaşta kullandığı, Yemenlilerin ekonomik ve yaşamsal koşullarının zorluğundan faydalandıkları dile getirildi.

KANUNU KENDİLERİNİ GİZLEMEK İÇİN ÇIKARDILAR 

Uluslararası kampanyanın raporun göre BAE 2006 yılında İnsan Kaçakçılığı Yasası'nı çıkardı. Yasaya göre insan kaçakçılığı, her çeşit cinsel sömürü, diğerlerini fuhuşa sürükleme, kölelik, zorunlu işçilik, organ kaçakçılığı, zorunu hizmet, dilenme ve kölelik benzeri uygulamaları da içeriyor.
 
Kampanyadan yapılan vurguda ise kanunun BAE'deki sayısız insan kaçakçılığı vakasını örtbas etmek için çıkarıldığı belirtilirken çocuk işçililğinin ise kanun dışında bırakıldığı ifade ediliyor. ICBU'ya göre BAE'ye çalışmak için getirilen insanların daha sonra hükümet tarafından pasaportlarına el konulmak suretiyle yasa dışı bir süreç başlatılıyor. İnsan olmaktan kaynaklanan hareket etme çalışıp çalışmama ve kendilerine uygulanan şiddeti açığa vurma hakları ellerinden alınıyor. Buna sebep olarak da ülkeye anlaşma yaparak girdikleri söyleniyor.
 
Boykot kampanyasına göre uluslararası toplum, insan hakları kuruluşları ve BM örgütleri BAE'nin Yemen'de uyguladığı bu insan hakları ihlalleri, terörün finansmanı ve insan kaçakçılığını durdurmak için bir an önce harekete geçmeli. Aynı zamanda bankalar, şirketler ve uluslararası kuruluşlara da insanoğlunu kaçırmak, terörü finanse etmek ve Yemen'de insan haklarını ihlal etmesi nedeniyle boykota katılma çağrısı gönderildi.  



0 Yorum

Yorum Yaz