Başörtülü anneler okula alınmadı

İslamofobi'nin gittikçe arttığı Avrupa'da Müslümanlara yapılan zulümlere bir yenisi daha eklendi.

Başörtülü anneler okula alınmadı
07 Eyl 2016 08:50:33

Olayı bir kaza olarak nitelendirerek Müslümanlara olan nefreti ve ayrımcılığı gizlemeye çalışan Bonifacio Belediye Başkanı Jean-Charles Orsucci, başörtülü kadınları okula sokmayan velilerin bunu güvenlik amacıyla yaptıklarını söyledi. Belediye Başkanı velilerin kendilerini güvenlik görevlisi yerine koymalarının kabul edilemez olduğunu, Belediye Başkanı velilerin kendilerini güvenlik görevlisi yerine koymalarının kabul edilemez olduğunu, Fransada yasaların çok açık olduğunu belirterek, "Çocukları başörtüsü takmadığı sürece başörtülü annelerin çocuklarına okula giderken refakat etmeleri yasal bir haktır" dedi. Belediye Başkanı başörtü takmanın yasal bir hak olduğunu söylemesine rağmen müslüman anneleri hedef alan velilerin ırkçı olmadığını söylemesi dikkat çekti.

Fransa'da İslamofobi artıyor

Korsika'nın Sisco köyü yakınlarındaki bir sahilde Kuzey Afrika asıllı aileler ve kasabanın gençleri arasında sahilde kavga çıkmış ve beş kişi yaralanmıştı. Kavgadan sonra Belediye Başkanı tesettür mayoyu yasaklamıştı.

 

O Veliler Hakkında İşlem Yapılmadı

Fransız medyasında geniş yankı uyandıran habere göre başörtülü kadınların okula girmesini engelleyen iki veli hakkında güvenlik güçleri yasal işlemde bulunmadı, adli soruşturma açılmadı. Okula girmeleri engellenen başörtülü kadınların da olaydan şikâyetçi olmadığı iddia edildi.

 



0 Yorum

Yorum Yaz