Bitlis Van Muş ve Hakkari'de 612 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor

Doğu Anadolu'da etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle hayat olumsuz etkilenirken, ulaşımda yaşanan aksaklıkları gidermek için çalışmalar devam ediyor.

Bitlis Van Muş ve Hakkari'de 612 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor
20 Şub 2021 14:08:11

Hava soğukluğu sıfırın altına düştüğü doğu bölgesinde yüzlerce yerleşim birimi ulaşıma kapandı.

Bitlis

Bitlis'tegece boyu etkili olan kar yağışı nedeniyle 125 köy yolu ulaşıma kapandı. Bitlisİl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Belediyeye ait iş makineleri kent merkezindeki ana ve ara arterlerdeki yolları açarken, şehir merkezindeki karlar kamyonlarla şehir dışına çıkarılıyor. Vatandaşlar ise sabahın erken saatlerinde evlerinin damlarını temizlemeye başladı.,

Van

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kar ve tipiden dolayı Bahçesaray'da 74, Gevaş'ta 13, Gürpınar'da 8, Başkale'de 22, Muradiye'de 56, Edremit'te 1, İpekyolu'nda 12, Tuşba'da ise 25 olmak üzere toplam 211 yerleşim biriminin yolu kapandı.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Van-Bahçesaray kara yolu ulaşıma kapandı.

Kar ve tipi nedeniyle Muş'ta 114 ve Hakkari'de 162 yerleşim birimi ulaşıma kapandı, kapanan yolların açılması için çalışmalar devam ediyor. 





0 Yorum

Yorum Yaz