DSÖ Genel Dirketörü: Trump'ın fonu durdurma kararını esefle karşılıyoruz

ABD Başkanı Trump, örgütün en temel görevini yerine getiremediği gerekçesiyle fonu durdurmuştu

DSÖ Genel Dirketörü: Trump'ın fonu durdurma kararını esefle karşılıyoruz
15 Nis 2020 19:20:59

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Ghebreyesus, ABD Başkanı Donald Trump'ın, ülkesinin DSÖ'ye sağladığı fonu durdurma kararını esefle karşıladıklarını söyledi.

Ghebreyesus, Cenevre'de düzenlediği basın toplantısında, "Ortak bir tehdide karşı birlikte mücadele etmemiz gereken bir dönemden geçiyoruz" dedi.

Kovid-19'u dayanışma ile yeneceklerini vurgulayan Ghebreyesus, "DSÖ'nün faaliyetlerinin son gelişmelerden olumsuz etkilenmemesi için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Trump, Beyaz Saray’ın bahçesinde düzenlediği basın toplantısında DSÖ'nün koronavirüs nedeniyle yaşanan ölümlerde sorumluluğu olduğunu savunarak örgütün en temel görevini yerine getiremediğini söylemişti.

Trump, "DSÖ’nün kötü yönetimi ve Çin’e duyduğu güveninin salgının daha trajik hale gelmesine ve dünyaya yayılmasına neden olduğunu" iddia etmişti.

Hükümetinin önümüzdeki 60-90 gün içinde "DSÖ’nün koronavirüsün yayılmasının gizlenmesi ve kötü idare edilmesinde nasıl bir rol oynadığını" inceleyeceğini ifade eden Trump, bu yapılana kadar örgüte maddi yardımları durdurduklarını belirtmişti.



0 Yorum

Yorum Yaz