Endonezya'da yanardağ patladı! Denize kül ve kaya fırlattı

Endonezya sadece deprem değil, yanardağ faaliyetleriyle de gündemde. "Anak Krakatau" yani "Volkanın Oğlu" olarak adlandırılan yanardağ yeniden faaliyete geçti. Yanardağın denize kül ve kaya parçaları fırlattığı anlar kameralara yansıdı.

Endonezya'da yanardağ patladı! Denize kül ve kaya fırlattı
31 Tem 2018 09:28:02

Endonezya'nın Lampung bölgesindeki Rakata Adası'nda bulunan Anak Krakatau Yanardağı faaliyete geçti. Adının anlamı "volkanın oğlu" olan yanardağın, patlama anı kameralara yansıdı. Yanardağ, denize kül ve kaya parçaları püskürtmeye başladı. Kül bulutları bin 500 metre yüksekliğe kadar ulaştı.

Anak Krakatau'nun en son patlaması 2008'deydi ve şimdi büyük patlamaya az kaldığı düşünülüyor. Çünkü, şiddeti gittikçe artan patlamalar, fırtınalara ve atmosfer tabakasında değişimlere neden olmaya başladı.

Yanardağ, 1883 yılındaki büyük patlamada, 36 binden fazla kişinin ölümüne neden olmuştu. Krakatau'nun neden olduğu 30 metre yüksekliğindeki tsunami sahillerdeki 295 köyü sulara gömmüştü. Facia, 1969'da çekilen "Krakatoa, Java'nın Doğusu" adlı ünlü filme konu olmuştu.



0 Yorum

Yorum Yaz