Endonezya'daki toplu konut enkazında binden fazla kişi olabilir

Deprem ve tsunaminin sarstığı Endonezya'da yetkililer bir toplu konut sitesinde binden fazla kişinin enkaz altında olabileceğini açıkladı.

Endonezya'daki toplu konut enkazında binden fazla kişi olabilir
06 Eki 2018 13:34:46

28 Eylül Cuma günü meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki deprem ve ardından oluşan tsunamiden en fazla etkilenen kent olan Palu'da, hükümetin yaptığı konut projesindeki binalar depremin şiddetiyle toprağın altına gömülmüştü.

Tahminler 10 katına çıkarıldı

Sitede arama kurtarma çalışmaları halen devam ediyor. Sitenin enkazının altında daha önce 100 kişi olduğu tahmin ediliyordu. Fakat tahminler bugün 10 katına çıkarılarak 1000'e çekildi.

Endonezya hükümeti, ülke genelindeki arama kurtarma operasyonlarının bugün sona ereceğini açıklamıştı.

Deprem ve tsunami nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı da bin 571'e çıktı. Yaralıların sayısı ise 2 bin 549 olarak açıklandı.

Evsiz kalan 70 bin 821 kişi için 140 ayrı noktada barınma imkanı sağlanıyor. Birleşmiş Milletler ülke çapında yardıma ihtiyaç duyan kişi sayısının 200 bin olduğunu açıkladı.

Kurtarma çalışmalarına başka ülkelerden gelen ekipler de katılıyor.

Yardım ekipleri, altyapının gördüğü hasar nedeniyle bugüne kadar ulaşamadıkları bazı ücra köylere de dün ve bugün ilk defa ulaşmayı başardı.

Köylüler dışardan gıda alamadıkları için bir haftadır yalnızca meyve yediklerini anlattı

Endonezya ordusu, Palu'ya askeri uçaklarla yardım götürüyor.

C130 Hercules tipi uçaklar depremden etkilenen 120 yabancıyı ülkeden çıkarmak için de kullanıldı

Depremde hayatını yitirdiği açıklanan yalnızca bir yabancı oldu. Güney Koreli bu kişinin yanı sıra bir de Belçika vatandaşının kayıp olduğu açıklandı.

Fransız haber ajansı AFP'ye göre depremin ardından son bir haftada 360 artçı sarsıntı yaşandı.



0 Yorum

Yorum Yaz