Erdoğan'dan Trump Açıklaması: Bana Karşı Samimi ve Dürüst

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile ilgili olarak "Benimle olan münasebetlerinde samimi. Bugüne kadar mümkün olduğunca dürüst davrandı" açıklamasında bulundu.

Erdoğan'dan Trump Açıklaması: Bana Karşı Samimi ve Dürüst
25 Eki 2019 09:06:04

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’nde gerçekleştirilen TRT ortak yayınında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu ve soruları cevapladı.


Erdoğan, 13 Kasım’da ABD’ye yapması planlanan ziyaret ve ABD Başkanı Trump’ın tutumu hakkında şunları söyledi:


"Trump, benimle olan münasebetlerinde samimi. Bugüne kadar mümkün olduğunca dürüst davrandı. Tabii paylaşamadığım yanları yok değil, var. Örneğin, kapak yazısıyla ek olarak o teröristin ona gönderdiği mektubu bana göndermesi. Bizim kendisiyle yaptığımız telefon görüşmesinde kendisine, ‘ABD gibi bir devletin başkanına bir teröristin mektubunu kendi kapak yazısına ek yapması hiç uygun düşmemiştir. Bu tavrı kınıyorum’ dedim. Ayın 13’ünde tabii ki bu davete icabet edeceğiz. Bir heyet olarak giderek oradaki görüşmelerimizi yapacağız. Bu mektubu da yanımızda götürüp kendisine göstereceğiz. ‘Bakın böyle bir mektubu gönderdiniz’ diyeceğiz. Benim Putin’e de söylediğim bir şey var: Ben, bir teröristle masaya oturmam. Herhangi bir terör örgütünün başında olanı aracı olarak asla kabul etmem. Benim bugüne kadar okuduğum, bildiğim, öğrendiğim şudur: Savaş hukukunda devletler arasında savaş olur. Dolayısıyla burada da siz bir terör örgütünün başıyla oturup müzakere etmezsiniz. Ama devletler arasında oturur bu tür müzakereleri yaparsınız.”

 

"GİDECEĞİZ SAMİMİ TABLOLARIMIZ İNŞALLAH AYNEN GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"


Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma bakanları NATO toplantısında Türkiye ve ABD savunma bakanlarının görüşeceğini belirterek, sözlerine şöyle devam etti:


“Daha sonra da biz 13’ünde Amerika seyahatini gerçekleştireceğiz. Birçok konuda, yaptırımlar vesaire konuşuluyor. Şimdi tabii bu attığımız adımdan sonra ‘Biz terör örgütünden ve teröristlerden temizledik’ yazılı metin tarafımıza gönderildi. Böylece şu anda da yaptırımların kaldırıldığını Trump açıkladı. 13’ünde Amerika’ya gitmemize mani bir hal kalmadı. Gideceğiz, daha önceki samimi tablolarımızı inşallah aynen gerçekleştireceğiz. Bu pozitif hava içerisinde temennim o ki Suriye’deki bu ağır silahların süratle temizlenmesi veya silahların Türkiye’ye terki. NATO’da beraberiz. Silahları bize versinler. En azından bunun adımını atarız. Yabancıya gitmemiş olur.”

Etiketler:   Erdoğan Trump


0 Yorum

Yorum Yaz