Ermenistan'dan Hadrut'a yoğun bombardıman

Ermenistan ordusu, Azerbaycan'ın işgalden kurtardığı Hadrut kasabasına peş peşe saldırılar düzenlendi. Ermeni güçler, bölgeye yoğun roket saldırıları gerçekleştiriyor.

Ermenistan'dan Hadrut'a yoğun bombardıman
10 Eki 2020 11:06:05

Ermenistan ordusu, Azerbaycan’ın işgalden kurtardığı Hadrut’taki yerleşim yerlerine roketli saldırılar düzenledi. 

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında, Ermenistan ordusunun Hadrut’a yoğun roket saldırıları gerçekleştirdiği belirtildi.

HOCALI'DAN YOĞUN SALDIRI

Saldırıların, Ermenistan’ın işgal ettiği Hocalı’dan gerçekleştirildiği bilgisine yer verilen açıklamada, Azerbaycan ordusunun Ermenistan ordusuna yönelik gerekli adımları attığı kaydedildi.

Savunma Bakanlığı'ndan yapılan ikinci açıklamada da, dünün ikinci yarısından bu sabaha kadar ve tüm cephe boyunca şiddetli çatışmaların devam ettiği belirtildi. 

ERMENİSTAN SİVİLLERİ HEDEF ALDI

Çatışmalarda, Ermenistan'a ait 13 tank, 4 Grad füze sistemi, 6 D-20 ve D-30 obüs topu, 3 Akatsiya kundağı motorlu obüsü, 2 Zastava hava savunma sistemi, 2 radar istasyonu nokta atışıyla imha edildi. 

Bakanlığın bir diğer açıklamasında da Ermenistan ordusunun Goranboy, Terter, Ağdam, Ağcabedi ve Fuzuli illerindeki sivil yerleşim birimlerine yoğun şekilde top atışı gerçekleştirdiği bildirildi.

NE OLMUŞTU?

Azerbaycan ordusu, dün Hadrut kasabası ile birkaç köyü daha işgalden kurtarmıştı. Böylece Azerbaycan'ın işgalden kurtardığı yerleşim yerlerinin sayısı 30'u geçmişti.

Rusya'nın önderliğinde masaya oturan taraflar, Dağlık Karabağ'da esir ve cenaze değişimi için ateşkes ilan etmişti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ateşkes kararını "10 Ekim 2020'de (bugün) saat 12.00'dan itibaren insani yardım amaçlı olarak Uluslararası Kızılhaç Komitesinin arabuluculuğu ve kriterleri doğrultusunda esirlerin, tutsakların ve cenazelerin değişimi için ateşkes ilan edildi" sözleriyle duyurmuştu. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de ulusa sesleniş konuşmasında Hadrut kasabasının yanı sıra Çaylı, Yukarı Güzlek, Gorazıllı, Kışlak, Karacalı, Efendiler, Süleymanlı ve Sur köylerinin kurtarıldığını duyurmuştu. Bu bölgelerin kurtarılmasını 'tarihi zafer' olarak nitelendiren Aliyev, operasyon planının tam uygulandığını belirmişti.

TARAFLAR MOSKOVA'DA MASAYA OTURDU

Cephe hattında çatışmalar devam ederken, Moskova'da da sıcak bir gelişme yaşanmıştı. Dün Rusya'nın başkenti Moskova'da bir araya gelen Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları, 10 saatten fazla süren görüşmenin ardından ateşkes kararı almışlardı. 



0 Yorum

Yorum Yaz