Basın Açıklamasına Katılmak Suç Değilmiş! Furkan Gönüllülerine Bir Beraat Daha!

Alparslan Kuytul Hoca'nın tutukluğu sürecinde basın açıklamasına katılarak özgürlük çağrısında bulunan 33 Furkan gönüllüsü bugün hakim karşısına çıkarıldı. Anayasal haklarını kullanan gönüllüler beraat etti.

Basın Açıklamasına Katılmak Suç Değilmiş! Furkan Gönüllülerine Bir Beraat Daha!
13 Tem 2020 12:02:00

Alparslan Kuytul Hoca ve tüm mazlumlar için gerçekleştirilen özgürlük temalı etkinlikler sebebiyle mahkemelik olan Furkan gönüllüleri mahkemelerden aklanarak çıkamaya devam ediyor.

Bugün Adana 22. Asliye Ceza Mahkemesinde aralarında bebekli kadınlarında bulunduğu 33 Furkan gönüllüsünün 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşlerine muhalefet iddiasıyla ilk duruşmaları gerçekleşti.

Adana Merkez Adliyesinde görülen duruşmada dosyayı inceleyen hakim, anayasal haklarını kullanan gönüllüler hakkında beraat kararı verdi.

Aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda Furkan gönüllüsü ise Adana Merkez Adliyesi yakınında destek bekleyişlerini sürdürdü.

Gönüllüler hakkında 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanuna muhalefetten açılan 51 mahkemeden 24 'ü karara bağlanırken 17 yürüyüş dosyası hala devam ettiriliyor.



0 Yorum

Yorum Yaz