• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Furkan Gönüllülerine Büyük Tiyatro! Savcı Kararı Olmaksızın Şafak Vakti İfadeye Çağrıldılar!

Furkan Gönüllülerine Büyük Tiyatro! Savcı Kararı Olmaksızın Şafak Vakti İfadeye Çağrıldılar!

Furkan Gönüllülerine büyük tiyatro! Adana Emniyeti'nin gerçekleştirdiği hukuksuzlukların ardı arkası kesilmiyor! İtikaf dönemi yapılan skandal cami baskınları sonrası, şimdi de bazı Furkan gönüllüleri savcı izni olmadan şafak vakti evlerinden alındı!

Furkan Gönüllülerine Büyük Tiyatro! Savcı Kararı Olmaksızın Şafak Vakti İfadeye Çağrıldılar!
22 Mayıs 2021 21:01:20

Adana Emniyeti, Furkan Gönüllülerini Savcı Kararı Olmadan Evlerinden Aldırdı!

Furkan Gönüllülerinin, 'İtikaf' döneminde kaldıkları camilere emniyet güçleri tarafından utanç verici baskınlar yapılmış, yüzlerce vatandaşa kanunsuz muameleler uygulanmıştı.

Şimdi de Adana Emniyeti'nin, savcı kararı olmadan şafak baskını yapıldı!

Yaşanan hukuksuzluğu tüm detayları ve kamera kayıtlarıyla Furkan Haber'e aktaran gönüllü, şu ifadeleri kullandı:

"4 Mayıs itikafa baskını sonrası Camii imamı, Furkan Gönüllüleri hakkında cami cemaatini proveke edici sözler sarf ediyor, 9 Mayıs günü de kayın babamın da içinde olduğu bazı Furkan Gönüllüsü arkadaşlarımız cami imamıyla konuşmaya gidiyor, 'Hocam neden böyle konuştunuz, bizim amacımız ibadet etmek, provokasyon yapmak değil' diye konuşmak istiyor. Ancak imam, cami cemaatinin de olduğu bir zamanda aynı şekilde konuşup kayın babamın da içinde olduğu arkadaşlarımızı zorla çıkartıyorlar, hatta darp ediyorlar. Cemaatten biri, bir kardeşimize terlikle defalarca vuruyor, bunların görüntüleri de var, mahkemeye de başvuracağız. 

Emniyet Savcı Kararı Olmadan Gözaltı Uyguladı!

Olayın üzerinde geçen 9 günün ardından, 18 Mayıs Salı sabahı kayın babamın evine sivil polisler geliyor. Kayın babamın haricinde de 5 kişiyi adeta bir şafak baskını yapar gibi evlerinden alıyorlar. Ancak ben şuna dikkat çekmek istiyorum; Bir savcı kararı olmadan polisler gelip kimseyi evinden alamaz, ben bunu memur beylere de söyledim, 'Bu yaptığınız gözaltı işlemidir, bu konuda bir savcı kararı var mı?' dedim, 'Yok' dediler. Neden böyle bir şey yaptıklarını sorduğumda da işleri hızlandırmak istediklerini söylediler. 

Gelen polisler, Adana Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğünden geliyorlardı. Camide yaşanmış basit bir olaya neden kendilerinin baktığını  sorduğumda, Furkan Gönüllüleri ile ilgili konularla 
direk kendilerinin ilgilendiğini söylediler. Ben bu şekilde bir işlemin hukuksuz olduğunu ve avukatımızla görüştüğümüzü söyleyince gittiler. Ancak duydum ki diğer arkadaşları bu şekilde almışlar. 

Tiyatro Gibi Olayda Basının Rolü Hazır! 

Aynı zamanda bu insanları Adli Tıpa götürdükleri zaman, normalde üzerlerinde yelek olmayan memurlar bekliyorlar, üzerlerine yeleklerini giyip arkadaşlarımızın kollarına giriyorlar, basında bu sırada görüntü alıyor. Adeta bir tiyatro çeviriyorlar, bunlar da kayıtlar da mevcut!

İnsanların evlerine şafak vakti gitmeleri, adeta baskın yapar gibi onları almaları, bu şekilde afişe etmeleri hukuksuzluktur! Ayrıca ifade esnasında üst araması yapıyorlar, bu da tamamen hukuksuzluktur. 

Ekerler Camii'nde yaşanan basit bir olayla neden güvenlik şube ilgileniyor? Bu basit bir olaydır. Cami imamı, cemaati proveke etmiş, arkadaşlarımızda bir yanlışlık varsa düzeltmeye gitmiştir, bu kadar basitti. Bu olayda neden insanların evlerine ekipler gönderilip ifadeye alınıyorlar?  Bu olayda neden basın hazır ediliyor? Neden arkadaşlarımıza üst araması yapılıyor? Biz bunları avulatlarımızla görüştüğümüzde bunların tamamen hukuksuzluklar silsilesi olduğunu söylediler.

Ben bu hususları bildiğim için kayınbabamın bu şekilde alınmasına müsaade etmedim, onlar da; 'Peki, kendisi ifadeye gelsin o zaman' dediler. Madem kendileri gidebiliyordu, neden 18 Mayıs Salı sabahı 6 ayrı eve adeta şafak operasyonu gerçekleştirildi?

Hukuksuzluklarının ispatı, kendileriyle çelişkilerinden anlaşılıyor."



0 Yorum

Yorum Yaz