Furkan Gönüllülerine Skandal Fişleme

Lojmanda kalan polis tanıdığını görmeye giden Furkan Gönüllüsü lojmana alınmadı.

Furkan Gönüllülerine Skandal Fişleme
17 Eki 2019 21:01:07

Geçtiğimiz haftalarda eşi ile beraber polis yakınını ziyaret etmek isteyen Furkan Gönüllüsü haksız bir muameleye maruz kaldı.

Sık sık görüştükleri akrabalarını kaldığı lojmanda ziyaret etmek isteyen Furkan Gönüllüsü memurlar tarafından "Girişe uygun değildir" denilerek geri döndürüldü.

Herhangi bir suç kaydı bulunmayan Gönüllü yaşadıklarını şu kelimelerle ifade etti:

Eşimin kuzeninin Adana'ya tayini çıktı. Polis lojmanlarında kalıyorlar. Bizi davet ettiler, gittik. Orada nizamiye girişinde kimlik kontrolü yapılıyormuş. Kimliklerimizi verdik. Benim için "Girişi uygun değildir" cevabı, eşim için "Görebilir" cevabı çıktı. Hepimiz çok üzüldük. Nedeni ile ilgili açıklama yapılmadı.


Furkan gönüllüsü engellenme sebebi olarak Alparslan Hocaya özgürlük isteme kapsamındaki meşru eylemlere katılmış olmasını düşünüyor. Bu meşru eylemlerde sürekli GBT kontrolü yapıldığı biliniyor..


Yaşanan bu olaylar yaklaşık iki yıldır Alparslan Hocanın haksız tutukluluğuna tepki göstermek için kanunlar çerçevesinde gerçekleştirilen eylemlerde yapılan sayısız kimlik kontrollerinin "Furkan Gönüllülerini fişlemek için olduğunu mu?" gösteriyor...




0 Yorum

Yorum Yaz