Furkan Gönüllülerinin Dua Ettikleri Gerekçesiyle Yargılandığı Mahkeme Sona Erdi!

Bugüne kadar haklarından birçok dava açılan Furkan Gönüllülerinin bugün görülen sıra dışı ithamla yargılandıkları mahkeme sona erdi. Dosyada eksik sanık ifadeleri bulunduğu gerekçesiyle erteleme kararı verildi.

Furkan Gönüllülerinin Dua Ettikleri Gerekçesiyle Yargılandığı Mahkeme Sona Erdi!
12 Kas 2020 20:27:58

Çorba İçip Kur'an Okumaktan Yargılandılar!

Alparslan Kuytul Hoca'nın tutukluluk sürecinde başlattıkları "Özgürlük eylemleri" sebebiyle yargılanan 13 Furkan Gönüllüsü, bugün 13'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Hakim, dosyadaki eksik sanık ifadelerini gerekçe göstererek bir sonra ki duruşmayı 16 Mart'a erteledi.

Ekim 2019 tarihinde Sabancı Merkez Cami'nde bir araya gelen gönüllülerin, çorba içip ardından Kuran'ı Kerim okudukları ve toplu 

halde dua ettikten sonra caminin dış kısmında

"Alparslan hocama doğ adalet! Zindanlardaki 864 tutsak bebeğe, 28 Şubat mağdurlarına, 

cumartesi annelerine, harbiyeli öğrencilere, hapsedilen fikirlere, khklılara doğ adalet!" ibareli pankart açtıkları ve bir sözcünün basın açıklaması gerçekleştirdiği protestonun ardından eylemciler hakkında "2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşü" yasası ihlalinden soruşturma başlatılmıştı.

Furkan Gönüllüleri; hukuki olarak herhangi bir suç unsuru barındırmadığını belirttikleri eylemlerini anayasal haklar kapsamında düzenlediklerini, haklarında açılan mahkemelerin kendilerine bir baskı aracı olarak kullanıldığını ve talimatlarla yürütüldüğünü açıklayarak beraat beklediklerini ifade etti.



0 Yorum

Yorum Yaz