Hollanda'da seçim vaadi: Camiler kapanacak, İslami simgeler yasaklanacak

Hollanda'da Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders'in seçim bildirgesini konuşuyor. Bildirgeye göre eğer Wilders'in partisi seçimi kazanırsa camiler kapanacak, İslami simgeler de yasaklanacak.

Hollanda'da seçim vaadi: Camiler kapanacak, İslami simgeler yasaklanacak
06 Eyl 2016 08:38:50

Hollanda, aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin (PVV)’nin Hollanda’da 2017 yılında yapılacak seçimleri kazanması halinde ülkedeki cami ve İslam okullarını kapatacağını açıklamasını tartışıyor.

“HOLLANDA BİZİMDİR, BİZİM KALACAK”

Kamuoyu yoklamalarına göre birinci parti olan Geert Wilders liderliğindeki PVV, seçim bildirgesini geçen hafta açıkladı. Bir A4 kağıdına sığan 'Hollanda bizimdir, bizim kalacak' başlıklı PVV seçim bildirgesinde, öncelik İslamileşmenin durdurulmasına verildi. Bildirgede, Hollanda'daki bütün cami ve İslam okullarının kapatılacağı, kamusal alanda başörtüsü ve diğer İslami simgelerin yasaklanacağı vurgulandı.

BİR DİĞER HEDEFLERİ DE HOLLANDA’NIN AB’DEN AYRILMASI

Bildirgeye göre, PVV'nin iktidar olması durumunda sınırları kapatılarak, İslam ülkelerinden mülteci akımı önlenecek. Çifte vatandaşlığa sahip suçlular derhal sınır dışı edilecek. Hollanda'nın AB üyeliğinden ayrılması sağlanacak. Aşırı sağcı parti, kültür ve sanata parasal desteğin kesilmesini, asker ve polise fazladan bütçe ayrılmasını da programına aldı.

MARK RUTTE:  TOPLUMU KIŞKIRTIYOR

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, geçtiğimiz akşam katıldığı televizyon programında, Wilders tarafından sosyal medya üzerinden açıklanan seçim bildirgesine tepki gösterdi. aşbakan, 'en güçlü siyasi rakibim' dediği Wilders'in sadece toplumu kışkırttığını ancak sorumluluk almaktan kaçtığını söyledi.

“DEFOL GİT TÜRKİYE’YE”

Programda, Türkiye'de 15 Temmuz yaşanan darbe girişimi sonrası Hollanda'da yaşanan gelişmeler de ele alındı. Darbe girişimini protesto eden Türkiye kökenlilerin, Hollandalı gazetecilere tepki göstererek Hollanda Televizyonu kameralarını engelleme girişimi ekrana yansıtıldı.  Hollanda Başbakanı, gazetecilere küfür edilen ve 'defolun' diye bağırılan görüntüler üzerine hissettiği ilk duygunun, 'Sen defol git Türkiye'ye' olduğunu söyledi.



0 Yorum

Yorum Yaz