İran doğalgazı kesti, elektrik tüketiminde kısıtlamaya gidiliyor

İran'ın doğalgaz tedarikini kesmesi sonrası Enerji Bakanlığı elektrik tüketiminde kısıtlamaya gidileceğini açıkladı.

İran doğalgazı kesti, elektrik tüketiminde kısıtlamaya gidiliyor
21 Oca 2022 22:21:58

Türkiye’nin başlıca doğalgaz tedarikçilerinden İran, arıza bildirerek gaz akışını kesti. Bu karar elektrik tüketimine de yansıdı. Enerji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, doğalgazın yanı sıra, doğalgaza bağlı olarak elektrik tüketiminde de kısıtlamaya gidileceği belirtildi.

BOTAŞ’tan yapılan açıklamada, İran tarafındaki doğal gaz iletim hattında meydana gelen bir arıza nedeniyle 10 gün süre ile Türkiye’ye doğalgaz akışının yapılamayacağına işaret edildi. İran’ın doğalgaz akışını kesmesinden sonra doğalgaz santrallerine gaz sevkiyatı yüzde 40 azaltıldı.

KISITLAMAYA GİDİLECEK

Açıklamada, kesinti planları önceden bildirilmek suretiyle sanayi tesisleri ve elektrik santralleri ile sınırlı olacak şekilde doğalgaz tüketiminde kısıtlamalar yapılacağı belirtildi. Reuters’a bilgi veren sektör kaynakları ise, sanayi üreticilerinin elektrik tüketimini azaltması için de adım atılabileceğini ifade etti. Enerji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, doğalgazın yanı sıra, doğalgaza bağlı olarak elektrik tüketiminde de kısıtlamaya gidileceği belirtildi.



0 Yorum

Yorum Yaz