İran'dan Obama'ya sert yanıt

ABD Kongresi'ne bugün hitap edecek Netanyahu'nun konuşmasının odak noktasını İran'ın nükleer programı oluşturacak. Obama, Netanyahu'nun elindeki bu kozu almak için İran'a nükleer programını 10 yıl dondurma teklifinde bulundu. ABD'nun bu teklifine Tahran'dan jet "ret" yanıtı geldi.

İran'dan Obama'ya sert yanıt
03 Mar 2015 15:31:30

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Cumhuriyetçi Parti'nin davetlisi olarak bugün ABD Kongresi'ne hitap edecek. Netanyahu'nun konuşmasında ABD'nin İran'la yaptığı nükleer müzakereleri gündeme getirmesi bekleniyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Cumhuriyetçi Parti'nin davetlisi olarak bugün ABD Kongresi'ne hitap edecek. Netanyahu'nun konuşmasında ABD'nin İran'la yaptığı nükleer müzakereleri gündeme getirmesi bekleniyor. 

ABD Başkanı Barack Obama, Netanyahu'nun elindeki bu kozu olmak için hamle yaptı. Obama, İran'la olası bir anlaşmanın olması için Tahran'ın nükleer programını en az 10 yıl durdurması gerektiğini söyledi.

Obama'nın "Nükleer programınızı 10 yıl dondurun" teklifine Tahran'dan jet yanıt geldi. İran yarı resmi Fars Haber Ajansı, Obama'nın teklifini Tahran'ın "kabul edilemez" bulduğunu duyurdu.

 



0 Yorum

Yorum Yaz