İranlı komutandan ABD 'ye büyük tehdit

İran'ın Kudüs Gücü Komutanı "Süleymani'nin intikamının ABD'nin içinde dahi alınabileceğini" söyledi.

İranlı komutandan ABD 'ye büyük tehdit
01 Oca 2021 00:00:00

Kudüs Gücü Komutanı: "Süleymani suikastına ABD'nin içinde dahi karşılık verilebilir"

İran Devrim Muhafızları Ordusunun ülke dışındaki askeri-istihbari operasyonlarının başında olan Kudüs Gücü'nün Komutanı Tuğgeneral İsmail Kaani, Kasım Süleymani'nin intikamını alacaklarını belirterek, "Evinizin içinde (ABD'de) dahi bu işlediğiniz suçun karşılığını verecek kişilerin olması mümkündür." dedi.

Kaani, geçen sene 3 Ocak tarihinde gerçekleşen  Amerika saldırısında öldürülen İranlı General Süleymani'nin ölümünün birinci senesi olması münasebetiyle Tahran Üniversitesi'nde düzenlenen anma töreninde konuşma yaptı.

Suikastın talimatını verdiğini ilan eden Amerika Başkanı Donald Trump'ı hedef gösteren Kaani, "Şehit Süleymani, bu alçakça suçu işleyen dünyanın en acımasız ve kirli adamı tarafından suikasta uğradı."  dedi.

Kaani,  Süleymani'nin intikamını alacaklarını belirterek:

"Açıkça söylüyorum ki, Kudüs Gücü ve direniş kuvvetlerinin yolu ABD'nin işlediği kötülükler nedeniyle değişmeyecektir. Evinizin içinde dahi bu işlediğiniz suçun karşılığını verecek kişilerin olması mümkündür."

Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Süleymani, 3 Ocak 2020'de Bağdat'a gerçekleştirdiği ziyareti esnasında ABD'nin düzenlediği hava saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti. Saldırıda Süleymani, Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis, İranlı subaylar ve Iraklı korumalarla birlikte 10 kişi ölmüştü.



0 Yorum

Yorum Yaz